TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez: "TFF olarak öncelikli hedefimiz..."

04.06.2019 - 14:21 | Son Güncellenme: 04.06.2019 - 11:29

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez: "TFF olarak öncelikli hedefimiz..."

Türkiye Futbol Federasyonu’nda Nihat Özdemir dönemi başladı. Özdemir’in listesinde yer alan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Düşmez, dikkat çeken sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Düşmez’in açıklamaları şu şekilde:

TFF Yöneticisi Ali Düşmez: "Türk futboluna soluk aldırmak istiyoruz"

Seçim her zaman heyecanlıdır. Tatlı bir heyecan geçirdik. Benim 4.dönemim olacak. Alt liglerden sorumlu olarak görevler yaptım. İcra Kurulu Üyesi olarak görevlerim oldu. Aramıza yeni katılan arkadaşlarla birlikte Türk futboluna soluk aldırmak istiyoruz. Ciddi sorunlar var. Ama bu sorunları çözebilecek bir TFF yönetimi var. El birliğiyle Türk futbolunun iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bütün paydaşların bu işe destek vermesi çok önemli. Bizler formalarımızı astık ve yöneticilik yapıyoruz. Amacımız Türk futboluna faydalı olmak. İlk toplantımızda da bu noktada bir fikir birliği yaptık.

Ali Düşmez: "TFF'de spordan gelen insanların sayısı arttı"

Başkanımız Nihat Özdemir, önemli bir iş adamı ve eski bir yönetici. Herkese layık olduğu görevleri verecektir. Spordan gelmiş insanlar TFF’de yok deniliyordu. Ben de spordan geldim. Hamit Altıntop, Selim Bey var, Yılmaz Bey var. Kamuoyu benim de sporcu kimliğimi biliyordur. Ben de futbol kökenliyim. Sporcu kökenli yöneticileri var. Yönetimde bulunan insanlar daha fazla spordan gelmiş insanlardan oluşuyor. Görev bölümü de buna göre netleşecektir. Önümüzdeki günlerde kimin ne görev yapacağı netleşecek.

TFF'nin önceliği nedir?

TFF’nin önceliği başarıyı yakalayabilmek. Başkanımız ve yönetim kurulu, önce milli takımların başarılı olmasını istiyor. 2020’de yer almak istiyoruz. Kulüplerimizin mali problemleri var. Yapılandırma süreci devam ediyor. Bazı kulüplerimizin UEFA ile sorunları var. İlk önce bunların halledilmesi lazım. FFP çerçevesinde organizasyon gerek. Bunlar bizim önceliklerimiz olacaktır diye düşünüyorum.

Ali Düşmez: "Başkanımız Nihat Özdemir, TFF için ciddi bir zaman ayıracaktır"

Sayın Başkanımız Nihat Özdemir, 'Türk sporunun ağabeyi' unvanını almış biridir. Uzun süre yöneticilik yaptı. TFF’de devam etti. Başkanımız üst düzey bir şirket yönetiyor. Ben TFF için ciddi zaman ayıracağını düşünüyorum. Sayın Başkanımız koltuğa oturduğu esnada bunu gözlemledim. Milli Takıma ziyaret yaptık. Sayın Özdemir’in özverisini görüyorum. Hem profesyoneller çalışacak hem de TFF’de görev yapan yöneticiler üstüne düşeni yapacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın.

Kurullara olan güvensizlik sonrası nasıl bir yapılanma olacak?

Devamlı çalışılıyor ve istişareler yapılıyor. Herkes fikirlerini beyan ediyor. Son kararı başkanımızın önderliğinde yönetim verecek. Kurullar, seçilecek ve bağımsız olarak çalışacak. MHK ile toplantılarda selamlaşmanın dışında bir müdahalemiz, ilgimiz yok. Kurulların verdiği kararlara karışmıyoruz. Doğrusunun da bu olduğuna inanıyoruz. Kamuoyu, herkesin dürüstlüğüne inanmalı. Komplo teorilerinden arınarak dürüstçe olaylara bakmak gerek. Yetersizlikler oluyor mudur? Elbette olabilir, yanlış kararlar da oluyordur. Tüm futbol ailesi olarak bunları düzeltmek zorundayız.

Ali Düşmez: "Servet Yardımcı, Türk futbolunu en iyi şekilde temsil ediyor"

Servet Yardımcı bizim için çok önemli bir değerimiz. Şenes Erzik’ten sonra bizi çok iyi şekilde temsil ediyor. Sayın Yardımcı’nın yanındayız. Bugüne kadarki sıkıntılarımıza el atıldı ve çözüldü. UEFA ve FIFA Başkanlarıyla yakın ilişkilerimiz oluştu. Dertlerimizi kendilerine daha rahat aktarma imkanını getiriyor. Servet Yardımcı görevini layıkıyla yapıyor. Biz de yanındayız. Başarılar diliyorum.

"Fransa ve İzlanda maçlarında en iyi sonuçları almak istiyoruz"

Ramazan’ı bitirdik. Bayramı kutluyoruz. Bütün ülkemizin bayramı kutlu olsun. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Ülkemize mutluluk ve huzur gelsin. Böyle bir ortamda futbol da çok önemli. Futbolda da başarılı işler yapalım. Gençlerimiz spor yapsın. Güzel haberler ortaya çıksın.Fransa maçı da çok zor bir maç. Fransa maçında en iyisini yapmaya çalışacağız. Genç ve güzel bir kadromuz var. Yararlandığımız futbolcularımız var. Hem Fransa hem de İzlanda maçlarında en iyi sonuçları almak istiyoruz. Dünya futbolunda önemli bir figür olmalıyız. Gençleşmiş kadromuza, teknik ekibimize güveniyoruz, çok ümitliyiz. Şenol Güneş hocamıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum. Biz de görevimizi iyi yapmış bir yönetim olarak anılmak istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler