0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Eylül 2017 Cumartesi 16:03:00 - Güncelleme:23 Eylül 2017 Cumartesi 20:05:00

Irak ve Suriye tezkeresi TBMM'den geçti

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

 

Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Mehmet Muş ile 208 AK Parti milletvekilinin başvurusu üzerine olağanüstü toplandı. Genel Kurul'da Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer alıyor. TBMM Başkanı Kahraman, İçtüzük değişikliğiyle frak giyme zorunluluğunun kaldırılmasının ardından, ilk kez Divan'a koyu renk takım elbise ve kravat ile çıktı. Kavaslar da yakaları ve kol manşetleri yeşil olan siyah takım elbise ile kravattan oluşan yeni kıyafetleriyle Genel Kurul'da görev aldı.

 

"MEŞRUİYETİ OLMAYAN BÖLÜCÜ GİRİŞİMLER"

Tezkereye "Meşruiyeti olmayan bölücü girişimler" ifadesi girdi.

 

 REFERANDUM ÇOK TEHLİKELİ SONUÇLARI BERABERİNDE GETİRECEK BİR ADIMDIR

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Irak'taki referandum kararı ve uygulaması zincirleme reaksiyonlara yol açabilecek böyle bir sorumsuz adım bölgede önü alınamaz bir yangına neden olabilecektir. Zaten şu anda Suriye'de küresel güçler arasında zaman zaman çok tehlikeli yakınlaşmaların olduğunu biliyor ve görüyoruz. Böyle bir çalışma referandumdan sonra bu tehlike çok daha görülür ve yakın hale gelebilecektir. Şu hususun da unutulmaması gerekir böyle bir referandumdan en büyük acıyı da dost ve kardeşimiz Kuzey Irak Kürt halkı çekecektir.

Irak - Suriye tezkeresi TBMM'den geçti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX