Dolar

32,5629

Euro

34,9267

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

Tezkere görüşmeleri öncesinde sınırda mevziler hazır

Meclis yarın Irak ve Suriye tezkeresini görüşecekken Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül’de başlattığı tatbikat da sürüyor. Sınırda mevziler hazır...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 08:35:00

Tezkere görüşmeleri öncesinde sınırda mevziler hazır

TIEMTURK | HABER MERKEZİ

Ankara'nın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştireceği referanduma günler kala aldığı tatbikat kararı gereğince geçtiğimiz gün sınıra sevk edilen zırhlı araçlara dün bir grup zırhlı araç ve iş makinesi de dahil oldu. İdlib'de operasyon öncesi tampon bölge oluşturulacağı belirtilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD gezisini sürdürüyordu. Erdoğan dün, ABD Başkanı Trump ile görüşmüş ve IKBY referandumu için ortak bir uyarı gelmişti. HEr iki isim de referanduma karşı olduklarını söyledi. Bu görüşme öncesi Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib'e asker gönderileceğini açıkladı.

MEVZİLERE KIRMIZI ŞERİT ÇEKİLDİ

Tatbikata katılan büyük bölümü tank olmak üzere geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, tank çekicileri, ilk yardım araçlarından oluşan araçlar ile çok sayıda askerin katıldığı tatbikatta, iş makineleriyle kazılan mevzilere kırmızı şerit çekildi.

TANKLAR SÜREKLİ MANEVRA HALİNDE

Tankların sürekli manevra yaptığı alanda iş makineleriyle kazılan mevzilere yerleştirilen zırhlı araçlarda askerler nöbet tutuyor. Çok sayıda askerin görev aldığı tatbikatta, büyük bölümü tank olmak üzere çok sayıda askeri araç da katılıyor.

MEVZİLER DAHA DERİNLEŞTİRİLDİ

Bölgede iş makinelerinin kazdığı mevziler artırıldı, derinleştirilen mevzilere bazı zırhlı askeri araçlar yerleştirildi. Tatbikata katılan askerlerin zaman zaman biraraya gelerek görüştüğü görüldü.

Reuters dün sınırdaki Türk tankalrını görüntülemişti:

3_1

4_4

1_1

2_3

SINIRDA HEYECANLI ANLAR

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığı belirtilmişti.Açıklamada, tatbikatlaeş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesindeki operasyonların da sürdürüldüğü kaydedilmişti.

MECLİS'TE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

KUZEY Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan referandum öncesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş dün, Meclis'in yarın, Irak ve Suriye tezkeresini görüşme gündemiyle olağanüstü toplanacağını açıkladı.
AK Parti yönetimi, olağanüstü toplantı çağrısını bugün sabah Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a iletecek. Yarın saat 16.00'da toplanacak Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek tezkerenin süresi uzatılacak. Normalde süresi 30 Ekim'de dolan tezkerenin görüşmesinin öne çekilmesi, referandum ısrarını sürdüren Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Barzani'ye yönelik en net mesaj olarak yorumlandı.

Dün öğle saatlerinde yapılan iş makinası ve zırhlı araç takviyesi geçişleri:

2_43

1_38

MHP'DEN DESTEK

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay tezkereyi desteklediklerini, tam kadro Genel Kurul'da yer alacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den döner dönmez bugün önce Milli Güvenlik Kurulu'nu, hemen ardından Bakanlar Kurulu'nu toplayacak.

 

Haber Ara