Haberler

Şanlıurfa'da Güvenlik Güçlerine Teslim Olan 2 Teröristten Suriye İtirafı

Güncelleme:

Suriye'de terör örgütü YPG-PYD/PKK içinde faaliyet gösteren iki terörist, aileleriyle yapılan görüşmeler sonucu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan teröristler ifadelerinde, sivil halkın PKK terör örgütünden kaçmak istediğini söyledi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı eşgüdümünde Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucunda kentin sınır ilçesi Akçakale'de 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

ŞANLIURFA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "PKK/KCK/YPG/PYD silahlı terör örgütünün ülkemizde yapmayı planladığı eylemlerin engellenmesi ve örgüt üyelerinin yakalanmalarına yönelik olarak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı eşgüdümünde Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda örgütün içinde faaliyet gösteren şahısların aileleri ile yapılan ikna görüşmeleri neticesinde 2013 yılında örgütün sözde kırsal alanında katılım yaparak Suriye'de silahlı örgütsel faaliyet gösteren bir şahıs ile yine üç yıl önce terör örgütüne katılarak Suriye'de örgüt üyesi olarak faaliyet gösteren bir şahıs olmak üzere toplam iki şahsın ilimiz Akçakale ilçesinde teslim olmaları sağlanmıştır.

SİVİL HALK PKK'DAN KAÇMAK İSTİYOR

Teslim olan şahısların vermiş olduğu ifadelerde genel olarak sivil halkın PKK terör örgütünden kaçmak istedikleri yerel halkın ise örgütü istemedikleri şeklinde beyanlarda bulunmuş olup, işlemleri için adli makamlara sevk edilmişlerdir" denildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akçakale PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title