'Teslim alamayacaksınız, biz kazanacağız!'

GÜNDEM 24.11.2016 - 15:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2567+ kez okundu.
 

'Teslim alamayacaksınız, biz kazanacağız!'

Giresun Eğitim Sen Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,...
..."İçinden geçtiğimiz AKP faşizminde tüm demokratik ilke ve kurallar, temel hak ve özgürlükler ortadan kaldırılmış, kadınlara savaş açılmış, meclis işlevsizleştirilmiş, polis devleti ile tüm yaşam alanlarımız kuşatma altına alınmıştır" denildi.Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Adeta AKP’den habersiz bir yaprağın bile kıpırdamasına izin verilmemektedir. Nitekim Cumhurbaşkanı yüzde yüz denetim sağlanmadan OHAL’in kaldırılmayacağını ifade etmiştir.Denetiminden kast edilenin AKP hâkimiyeti olduğu uygulamalardan kolayca anlaşılmaktadır. Yayınlanan 677 ve 678 sayılı KHK’lar bile nasıl bir hukuksuzlukla, nasıl bir dikta rejimle ve nasıl bir keyfilikle karşı karşıya olduğumuzu görmeye yetmektedir. Diğer KHK’lardan sonra, bu iki KHK ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin artık tümüyle hükümetin elinde bir silaha dönüştüğü, bırakalım 3’er aylık OHAL dönemini, ülkemizin gelecek on yıllarının KHK’lar ile belirlendiği, seçim yapılmasına bile gerek kalmayacak şekilde AKP’nin gelecekte de iktidarda kalmasının zemininin hazırlandığı bir kez daha netleşmiştir. Her iki KHK ile anayasa ayaklar altına alınarak OHAL’in ilan edilmesine gerekçe olan darbe girişimiyle alakası olmayan düzenlemeler yapılmıştır. Örneğin 668 sayılı KHK ile grev ertelenmesinin kapsamı genişletilmiş, büyükşehirlerde ulaşım alanında da bakanlar kuruluna grevi 60 gün erteleme yetkisi verilmiştir. Kayyum atanan belediyelerde çalışan yüzlerce kamu emekçisi ihraç edildiği gibi kayyumlara meclis kararına ihtiyaç duymadan geçmişte yapılan sözleşmelerin iptal edilmesi yetkisi verilmiştir. Açığa alınan, ihraç edilen kamu emekçilerine 677 sayılı KHK ile yenileri eklenmiştir. Kısa süre önce ihraç edilen KESK Kadın Sekreteri arkadaşımız Gülistan Atasoy ve SES MYK üyemiz Fikret Çalagan’dan sonra 677 sayılı KHK ile ihraç edilen MYK üyelerimize büro hizmetleri işkolunda örgütlü sendikamız Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Fikret Aslan da eklenmiştir. Yine çok sayıda şube başkanı ve yöneticisi arkadaşımız da 677 sayılı KHK ile ihraç edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 
Giresun Eğitim Sen Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,...
..."İçinden geçtiğimiz AKP faşizminde tüm demokratik ilke ve kurallar, temel hak ve özgürlükler ortadan kaldırılmış, kadınlara savaş açılmış, meclis işlevsizleştirilmiş, polis devleti ile tüm yaşam alanlarımız kuşatma altına alınmıştır" denildi.
Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Adeta AKP’den habersiz bir yaprağın bile kıpırdamasına izin verilmemektedir. Nitekim Cumhurbaşkanı yüzde yüz denetim sağlanmadan OHAL’in kaldırılmayacağını ifade etmiştir.Denetiminden kast edilenin AKP hâkimiyeti olduğu uygulamalardan kolayca anlaşılmaktadır. Yayınlanan 677 ve 678 sayılı KHK’lar bile nasıl bir hukuksuzlukla, nasıl bir dikta rejimle ve nasıl bir keyfilikle karşı karşıya olduğumuzu görmeye yetmektedir. Diğer KHK’lardan sonra, bu iki KHK ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin artık tümüyle hükümetin elinde bir silaha dönüştüğü, bırakalım 3’er aylık OHAL dönemini, ülkemizin gelecek on yıllarının KHK’lar ile belirlendiği, seçim yapılmasına bile gerek kalmayacak şekilde AKP’nin gelecekte de iktidarda kalmasının zemininin hazırlandığı bir kez daha netleşmiştir. Her iki KHK ile anayasa ayaklar altına alınarak OHAL’in ilan edilmesine gerekçe olan darbe girişimiyle alakası olmayan düzenlemeler yapılmıştır. Örneğin 668 sayılı KHK ile grev ertelenmesinin kapsamı genişletilmiş, büyükşehirlerde ulaşım alanında da bakanlar kuruluna grevi 60 gün erteleme yetkisi verilmiştir. Kayyum atanan belediyelerde çalışan yüzlerce kamu emekçisi ihraç edildiği gibi kayyumlara meclis kararına ihtiyaç duymadan geçmişte yapılan sözleşmelerin iptal edilmesi yetkisi verilmiştir. Açığa alınan, ihraç edilen kamu emekçilerine 677 sayılı KHK ile yenileri eklenmiştir. Kısa süre önce ihraç edilen KESK Kadın Sekreteri arkadaşımız Gülistan Atasoy ve SES MYK üyemiz Fikret Çalagan’dan sonra 677 sayılı KHK ile ihraç edilen MYK üyelerimize büro hizmetleri işkolunda örgütlü sendikamız Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Fikret Aslan da eklenmiştir. Yine çok sayıda şube başkanı ve yöneticisi arkadaşımız da 677 sayılı KHK ile ihraç edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.