Tersaneler askeriyeye verilsin!

10 yıldır bir çivinin dahi çakılmadığı Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beledisinde bulunan tersaneler için tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Tersaneler askeriyeye verilsin!

10 yıldır bir çivinin dahi çakılamadığı Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beledisinde bulunan tersaneler için tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Bir zamanlar binlerce işçinin elinde sefer tasıyla yolunu tuttuğu tersanelerde şimdilerde çalışan sayısı 50 kişiyi bulmuyor.

Dünyada ve Türkiye’de yapılan gemilerinin çoğunluğunun şekil bulduğu tersanelere ilgi gösteren olmazken,  eski günlerini mumla arıyor.

Konuyla ilgili düşüncelerini ifade eden vatandaşlar; Teraneler bölgesinin devletin teşviki ile şu anda çalışan firmalara verildiğini belirterek, “Ülkemizde mili savaş gemileri yapılmaya başlandı.   Bu gemiler neden Ereğli’de yapılmasın ki; Tersane meseli; 2004 yılından bu yana bu bölgenin gündeminde. Bir arpa boyu yol gidilemedi.  Tersaneler savaş gemisi yapımı için Askeriyeye devir edilsin. Milli Savunma Bakanlığı bu işin öncülüğünü yapsın.  Milli gemilerimizin hem ilçemizde yapılsın, hem yan sanayi şekillensin. Bir zamanların cazibe merkezi artık beklentilerin çok altında hizmet vermeye çalışıyor. Burada 15 yılda gelinen nokta; bir terk edilmişlik bir, yıkım… Bekliyoruz bir çözüm bulunsun, Binlerce kişinin çalıştığı bu istihdam alanı daha ne kadar çürüyecek.” şeklinde konuştular. 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 16:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail çaycı
ismail çaycı - 7 yıl Önce

çok dogru en sonunda akıllı biri çıktı destekliyorum eregli için çok önemli 1 adımmmmmmmmm

Abidin karaca
Abidin karaca - 7 yıl Önce

Milgemden heyet yaklaşık iki ay önce gelmiş ve medenci gemi inşa hariç diyerlerinde incelemede bulunmuşdur kararları mutlaka basınla paylaşılacakdır .

Eray kardaşlar
Eray kardaşlar - 7 yıl Önce

Bende eski bir çalışan olarak şiddetle katılıyorum ayrıca çalımayan Demir pas tutar.

SIRADAKİ HABER