Gazete Vatan Logo

Teröristleri yürüyüşlerinden tespit edebilecekler!

Rus bilim insanları kalabalık bir ortamda kişilerin yürüyüşünden herhangi bir anormal davranışı tespit edebilen bir bilgisayar programı üzerinde çalışıyor. Bu buluş, teröristlerin tespitine olanak verebilecek.

Teröristleri yürüyüşlerinden tespit edebilecekler!

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi ve Mühendislik Fiziği Enstitüsü'nden bilim insanları, kalabalık bir ortamda kişilerin yürüyüşleri üzerinden anormal davranışlarını tespit edebilen bir program geliştiriyor. Kamuya açık yerlerde terör eylemlerinin önüne geçebileceği düşünülen bu programla ilgili, üniversitenin basın dairesinden Sputnik'e yapılan açıklamada, programın güvenlik kameralarından görüntüleri incelediği ve çalışmaların son aşamasına gelindiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Kalabalık bir ortamda, kişilerin yürüyüşü, vücut şekli, giyimi gibi veriler doğrultusunda şüpheli kişilerin tespit edilmesi ve görüntüler üzerinden yakınlaşılmasını sağlıyor.

‘PROGRAMI TEST ETMEYİ PLANLIYORUZ'

Projenin lideri Vadim Danişin, programın herhangi bir donanıma da ihtiyaç duymadığını ve sıradan bir akıllı ceptelefonunun hesaplama kabiliyetinin yeterli olduğunu belirtti.

Danişin "Bu buluşu büyük alışveriş merkezlerindeki kişilerin verilerini toplayıp analiz ederek test etmeyi planlıyoruz. Gelecekte bu sistem havalimanları, tren istasyonları ve toplu taşıma araçlarındaki kameralara eklenerek herhangi bir farklı davranış tespitinde kullanılabilir. Günümüz güvenlik sistemleri için bu bir öncelik" dedi.

Haberin Devamı

Programın ayrıca oyunlarda, interaktif reklamlarda ve sürücü, pilot, doktor, itfaiyeci ve askeri personellerin davranış sınıflamasını sağlayan simülatörler geliştirmek için de kullanılabilir.