18 Kasım 2019 21:05

Tekel bayilerin saat 22.00 isyanı: Alkol satış sınırı gece yarısına alınsın

Kadıköy'de tekel bayi sahipleri, alkol satış yasağına ve ceza uygulamalarına karşı açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Can Deniz ERALDEMİR
İstanbul

Türkiye Tekel Bayileri Platformu, alkol satış yasağına ve ceza uygulamalarına karşı Kadıköy'de basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması "barlar sokağı" olarak bilinen Kadife Sokak'ta yapıldı. Tekel dükkanlarına, "Kaçakçılara uygulanmayan ağır para cezalarının vergi mükellefi esnafa uygulanması haksızlıktır", "22:00 sonrası alkol yasağının 00:00'a alınması ve uygulanan ağır para cezalarının kaldırılmasını talep ediyoruz", "Sattığımız ürünler vergisini ödediğimiz faturalı ürünlerdir" yazan dövizler asıldı.

Basın açıklamasında konuşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, her gün yaşadıkları sorunu anlattı. Dündar, "Sokak aralarına kadar yayılan Gross marketler saat 22:00'a kadar açık. 22:00'den sonra bize 'Alkol satmayın' demek kapatın gidin dükkanlarınızı demektir. Bizi bitirmektir. Biz mevcut yasanın rekabet kuruluna uygun olarak en kötü haliyle 24'e kadar çıkarılmasını istiyoruz. İki saat bize de süre tanınmasını istiyoruz. İki saatlik sürede bizler de çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını çıkarmak istiyoruz" dedi.

Küçük Esnafı Koruma Kanunu'nun yürürlükte olduğunu hatırlatan Dündar, "Devlet ya mevcut 22:00 yasağını kaldırsın, küçük esnafı korusun ya da bu yasayı kaldırsın" diye konuştu.

"ÜSTÜMÜZDE AĞIR BİR BASKI VAR"

İsmini vermek istemeyen bir Tekel sahibi 16 Kasım'da ağır bir baskı yaşadıklarını, o günden itibaren de her gün eylem yaptıklarını söyledi. 1 biranın cezasının 52 bin TL olduğunu hatırlatan Tekel sahibi, "Çoğumuzun dükkanında bu değerde mal yok. Tekel Tekel kapatılıyoruz" diye konuştu.

İçki satışının karaborsaya döndüğünü söyleyen bir başka Tekel sahibi ise "Büyük marketler bizim toptan aldığımız fiyata perakende satış yapıyor ve onlar da 22:00'ye kadar satabiliyor. Böyle rekabet etme şansımız yok" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bir hikâyemiz var.

SONRAKİ HABER

Çin’de kömür madeninde patlama: 15 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa