Nedim Şener Teröriste karşı teröristi kullanmak
HABERİ PAYLAŞ

Teröriste karşı teröristi kullanmak

Haberin Devamı

Amerikan mucizesi; teröriste karşı teröristi kullanmak. Dünya’da haklı haksız istediği her ülkeyi “teröre yardım ediyor” diye “terörist” ilan eden Amerika Birleşik Devletleri’nin son dönemde bir terör örgütüne yardım ettiği ilk kez bu kadar açığa çıktı.

Evet, Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede ortaklık yaptığı ve çoğunluğu PYD/YPG’lilerden oluşan SDG’nin aslında terör örgütü PKK’dan başka bir şey olmadığı anlaşıldı.

IŞİD’in, başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentinden çıkarılmasından sonra şehir meydanında terör örgütü PKK lideri Abdullan Öcalan’ın posterlerinin asılması ve operasyonunu Öcalan’a ithaf etmiş olmaları Amerika’nın kimlerle işbirliği yaptığını gösteriyor.

ABD Türkiye’nin ortak operasyon tekliflerini reddederek, iki bin kamyondan fazla silah ve mühimmatı tüm itirazlarına rağmen PKK/SDG/YPG’ye teslim etti.

O silahlar Rakka operasyonunda kullanıldı. Verilen silahların bir terör örgütü olan PKK’nın elinde olduğundan şüphe eden kaldı mı bilmem. Ama Türkiye, o silahların terörist PKK tarafından kendisine karşı kullanılacağını çok iyi biliyor.

PKK ve FETÖ destekçisi

Türkiye’nin karşısında artık PKK’ya silah veren ve 15 Temmuz darbesinin arkasındaki FETÖ örgütünün liderini ve yönetici kadrosunu koruyan bir ülke var. Ne PKK’nın ne PYD/YPG’nın reddetmediği bağlantı her seferinde Amerikalı yetkililer tarafından yok sayıldı.

ABD’li siyasetçiler ve bürokratlar yıllardır ısrarla, “PKK ile YPG arasında bağlantı yok” deyip durdu. Ama artık yalanın sonu geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, “YPG ile çalışmayı sürdüreceğiz” derken, Bakan SDG’yi kutladı. Onları rahatsız eden tek şey ise Öcalan’ın posterinin açılmasıydı anlaşılan. ABD Türkiye Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, PKK’nın bir terör örgütü olarak tanındığını söylemiş.

Bunların hepsi birer taktik. ABD’de bugünlerde, çıkarlarına hizmet etmeyen Türkiye’nin “güvenilir müttefik olmadığı” konuşulup yazılıyor.

O yüzden ABD bölgede terör örgütünü kendisine müttefik olarak seçmiş görünüyor. Planı ise Türkiye’nin güney sınırında PKK kontrolünde bir devlet oluşumu. Ama anlamadığı şey şu; teröriste karşı bir teröristi kullanırsanız, bir süre sonra o terörist sizi kullanır.

İşte, PKK’lıların Rakka’da Öcalan posteri ile yaptıkları buydu. Ellerinde Amerikan silahları arkasında Öcalan posteri. Bu fotoğraf senin eserin Amerika.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder