Türkiye’nin Kasım ayı gündeminde PKK ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik yapılan terör operasyonlarının ilk sırada yer aldığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınladığı “Türkiye Gündemi” haber araştırmasına göre, geçen ay terör ile ilgili yazılı basına 45 binin üzerinde haber yansıdığı görüldü. Terör saldırıları sonucu ve yapılan operasyonlarda şehit düşen sivil, polis ve askerlerimizle alakalı ise yazılı basında 25 bine yakın haber çıktığı tespit edildi.

FETÖ’ye yönelik operasyonlar devam ediyor …

Kasım ayında gündemde olan bir diğer önemli konu da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik tüm kamu kurum ve kuruluşarında sürdürülen operasyonlar oldu. Yapılan incelemeler sonucunda başta Emniyet ve TSK olmak üzere bir çok devlet kurumunda açığa alınan veya tutuklanan personeller ile ilgili haberler dahil FETÖ operasyonları hakkında yazılı basında 26 binin üzerinde haber yer aldığı belirlendi.

Başkanlık Sistemi ve OHAL tartışmaları sürüyor …

Türkiye gündeminde Kasım ayında öne çıkan bir başka konu ise Başkanlık Sistemi olurken, tartışmalar ve açıklamalar yazılı basında 5 bine yakın haberle gündeme geldi. Uzatılması ve ne zaman sona ereceği tartışmaları ile gündemi hayli meşgul eden Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının da yazılı basına 4 binin üzerinde haberle yansıdığı tespit edildi.

Öne çıkan diğer başlıklar…

Türkiye gündeminin geçen ay öne çıkan diğer başlıklarının ise HDP milletvekillerinin tutuklanması, belediyelere kayyum atanması, Avrupa Parlemantosunun ilişkileri dondurma kararı ve Türkiye’nin bu karara verdiği tepkiler, ABD seçimlerini Trump’ın kazanması, devam eden Fırat Kalkanı operasyonu, Siirt’te meydana gelen göçük, Adana Valiliğine yapılan bombalı saldırı ve ayın son günü yaşanan yurt yangını haberleri olduğu tespit edildi.