Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA HABERİ... Terör örgütünde panik! ABD'ye flaş çağrı - Haberler

        TSK'nın Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası terör örgütü paniğe kapıldı.

        CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Türk jetleri havadan, obüsler de karadan Resulayn ve Tel Abyad şehirlerindeki hedefleri vurmaya başladı. Şehirdeki terör örgütü mensupları da görüş alanını kısıtlamak için lastik yakıyor.

        Diğer yandan SDG, ABD ve koalisyon ortaklarına Suriye hava sahasını Türkiye için 'uçuşa yasak bölge' ilan etmeleri çağrısında bulundu. SDG'den yapılan açıklamada, "SDG ABD ile Türkiye arasındaki güvenlik mekanizması anlaşmasına iyi niyetle yaklaşmıştır. Bu insanlarımızı savunmasız bıraktı" ifadelerine yer verildi.

        REKLAM
        CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        SEFERBERLİK ÇAĞRISI

        Operasyonun başlamasının ardından yerel halka 'seferberlik' çağrısı da yapan SDG, çağrının en az 3 gün geçerli olduğunu duyurdu.

        'DEAŞ OPERASYONLARI BİTTİ'

        SDG yetkilileri Reuters'e yaptıkları açıklamada, harekatın başlamasından birkaç saat sonra, DEAŞ'a karşı bölgede yürüttükleri operasyonları durdurduklarını belirtti.

        'CANLI KALKAN' PLANI

        Barış Pınarı Harekatı'nın ilk safhasında Türk jetlerinin hava saldırısı düzenlediği Tel Abyad şehrine bağlı Ayn İsa'daki yerel yöneticiler, yerel halkın Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıkta oturma eylemi yapacağını bildirdi. Alman DPA ajansının haberinde bölge sakinlerinin harekata karşı 'canlı kalkan' olacakları belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ