TÜRKİYE, Suriye’de terör örgütleriyle mücadele ederken, birilerinin ağzında “Barış” sakızı hâlâ çiğnenmeye devam ediyor. Bu günlerde en acı olan cümleyi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı “Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil, kandır” cümleleriyle kurdu.

   “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” sözüne kara leke süren Mustafa Akıncı’nın da Kıbrıs Barış Harekâtı sayesinde o koltukta oturduğu düşünülürse, bugün kurduğu bu cümle alçaklıktan başka bir şey değildir.

   Türk ordusunun kadın, çocuk, ihtiyar demeden Kıbrıslı Türkleri öldüren, kadınlara tecavüz eden Rumlara müdahale ederek gerçek barışı Kıbrıs’a getirdiği ortada iken, böyle bir tarih üzerine dayanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı yapan Mustafa Akıncı belli ki sipariş üzerine böyle bir cümle kurdu. Mustafa Akıncı’nın karakterinde zaten bu gibi hain düşünceler hep olmuştur.

   Bu Mustafa Akıncı, Rum ağzıyla konuşarak sürekli Türkiye’yi tahrik etmektedir. “Türkiye’yle ana vatan-yavru vatan ilişkisi bitmeli” sözü de bu adama aittir.

   Gönlü Türk milletinden yana olmadığı için, Türk milletinin kendini ve bölge insanını korumak için başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı’na” karşı şu an PKK’lıları korumak isteyenlerin ağız yapısına benzer cümleler kurmaktadır.

   Barış için oluk oluk terör örgütlerinin kanı aksa, Mustafa Akıncı’ya batan nedir? Öldürülen her PKK’lı, her YPG’li, Mustafa Akıncı’nın yüreğinde sızı mı olmaktadır? Türkiye terör örgütlerine karşı çok önemli bir operasyon başlatmışken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın söyleyeceği laf bu mudur?

   Ortada Suriye-Türkiye savaşı mı var? Türkiye mazlumları mı öldürüyor? Nedir bu terör örgütlerini koruma sevdası, nedir bu PKK’ya yakınların kullandığı ağız tarzıyla “Barış Pınarı Harekâtı’nı” gölgeleme pervasızlığı? Elbette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Mustafa Akıncı gibi hain değil herkes…

   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar’ın, “Türkiye kamuoyu bilsin ki hükümetin başındaki Ersin Tatar ve arkadaşları, Ulusal Birlik Partisi ve diğer milliyetçiler kesinlikle böyle düşünmüyorlar. Bizim için tek doğru yol, Türkiye ile birlikte hareket etmek, Türkiye ile omuz omuza ve müşterek olarak bu davayı yürütmektir. KKTC halkı Barış Pınarı Harekâtı’nda Türkiye’nin yanındadır.” sözü de Türkiye- KKTC gönül ve soy bağlılığı açısından önemli açıklama olmuştur.

   Türkiye, ABD başta olmak üzere Batı’ya rağmen bu operasyonu gerçekleştirirken bugün yanımızda olmayanlar hiçbir zaman yanımızda olmazlar. Bugünler dostumuzu da, düşmanımızı da tanımamız açısından önemli olmuştur. Türkiye bir avuç ülkenin desteğiyle milli mücadele vermektedir.

   Dün Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Operasyonu’nda Türkiye nasıl zafer kazanıp barışı getirdiyse, Barış Pınarı Harekâtı’nda da sonuç bu olacaktır.

   “Barış” geveleyerek terör örgütlerini korumaya çalışan herkes hezimet yaşayacaktır. Oluk oluk terör örgütlerinin kanı akacak, mazlumlar kurtulacaktır. Türk ordusunun şefkati, merhameti mazlumların yüreğine dokunmakta, terör örgütlerini ise ezip geçmektedir.

   Yazıyı tam bitirmek üzereyken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “En kısa sürede barış diliyoruz” sözünü de gördüm. Geçmişte Sur’daki PKK’lılara ağlayan Tunç Soyer anlamaz ama hatırlatmakta fayda vardır. Terör örgütü ile mücadele edilirken, en kısa zamanda terörün kökünün kazınması dilenir. Bugünlerde “barış” diyen kim varsa, PKK için yüreği yanandır!

   Mustafa Akıncı, Tunç Soyer, Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu gibiler ne zırvalarsa zırvalasın Türk ordusu terör örgütlerini eze eze ilerliyor. Bu yüzden üzüntülerini çok iyi anlıyoruz. Onlara yakışan, YPG saflarında canlı kalkan olmaktır. Geç kalmasınlar.

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944