Bitlis, Elazığ, Van'ın ardından Gaziantep'te gerçekleşen bombalı terör eylemi ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel,Türkiye'de Olağanüstü Hal (OHAL)  ilan edilmiş olmasına terör olaylarında artışın ürkütücü olduğunu dile getirdi. Özel saldırılarda hayatlarını kaybedenlere rahmet Türk milletine ise başsağlığı diledi.
3 ilde peş peşe gerçekleşen terör saldırılarının ardından Gaziantep'te masum sivil vatandaşları hedef alan terör saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu kapsamda bir basın açıklaması yayınlayan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel terörü lanetledi. "OHAL durumuna rağmen terörün hafta boyunca ürkütücü bir biçimde artması düşündürücüdür. Bu durumdan hala dersler çıkartılamamış olması daha da düşündürücüdür " diyen Özel açıklamasını şöyle sürdürdü, "Terör nereden gelirse gelsin insanlığın en büyük belasıdır. Yaşadığımız çağda topyekun savaşların yerini kurdurulan yeni çeteler olarak niteleyeceğimiz Terör Örgütleri almıştır. Günümüzde bunları özgürlük, demokrasi  yanlısı olarak niteleme yanlışlığına düşenler bile var. Hatta PKK terör örgütü değildir diye TV’lerde konuşan siyasi nitelikli insanlar bile mevcut. Kına gecesi mutluluğunu bile kana boğmaktan çekinmeyenlerin insanlık derecesini sorgulamak bile yetersizdir. Bu noktalara nasıl geldik? diye konuyu geçmişe taşımanın bize faydası olmayacaktır. Ama birazcık düşünmemize yararı gelecekte atacağımız adımlar için ancak olabilir. Devlet adamlığı uzun vadeli  , ülke ve millet yararına yapılan örnek çalışmalar neticesinde oluşur.  Komşularla  'sıfır' sorunla alıp sorunlu hale getirirseniz tatsızlıklar yaşamaya başlarsınız. Başka ülkelerin iç işlerine müdahil olursanız bir gün gelir sizinde ülkenize müdahil olmaya başlarlar. Irak, Libya, Suriye örneğinde olduğu gibi. Sınırlarımızı kontrol altında tutun, açmayın dediğimiz zaman bizlere ettiğiniz yakışıksız açıklamaları biliyorsunuz. Gelin 7 Haziran seçimleri sonrası bu ülke zor günlerden geçiyor ortak bir hükümet kuralım dediğimizde İstikşafi dediğiniz görüşmelerle bu ülkenin 35 gününü heba ettiniz. İçinizde 'F' tipi yapılanma yarın başınıza bela olacak dediğimiz zamanlar ise, arşivler ortada açıp okuyabilirsiniz. Kısacası 'hiç bizim suçumuz yoktur ! ' diyebilir misiniz?
Hala bu vicdanla nasıl iktidarda durabiliyorlar ? diye de düşünmeden kendimizi alamıyoruz. İç ve Dışta artan sorunlarımız karşısında sorumluluğu paylaşmak istediğimiz zaman uzattığımız elimizi  neden tutmadığınızı bir gün milletimize mutlaka anlatırsınız" dedi.
"Sorun sadece üst akıldan mı kaynaklı ?"
Açıklamasında, son günlerde sıkça dillendirilen, "Üst Akıl" söylemine de vurgu yapan Özel, "Milletimiz son günlerde yapılan açıklamalarda Üst Akıl diye bir kelimeye şahit  oluyor. Nedir bu Üst Akıl? Kimdir? Ya da kimlerdir?  Gazeteci Yazar Taha Akyol  bile yazısında  'Samimiyetle söylüyorum 'üst akıl' nedir, bunu anlamaya benim aklım yetmiyor' diyor şaşkınlıkla.Daha dün Gezi Olaylarını 'Dış Mihrak ve Faiz Lobisi' ne bağlayanlar şimdi yaşanılan olumsuz olağandışı gelişmelerin bağlantısını Üst Akıl'a yüklemeye çalışıyorlar. Millet bile ne olduğunu bilmeden bakıyor Üst Akıl kimdir? Diyerek.  Üst Akıl dediğimiz makamların istediği Libya, Tunus, Irak, Suriye, Mısır, Afganistan, Pakistan son günlerde Yemen gibi ülkelerde varlıklarını derinleştirmek istemeleri ve bu plana Türkiye’de dahildir. Son günlerde haince artan vicdansız terör olayları başaramadıkları darbe sonrasında derinleşmesi ayrıca düşündürücüdür. Ne acıdır ki, mutlu bir anı yaşayan masum insanlar üzerine aklını yitirmiş birisini canlı bomba olarak patlattırmak? Bu olaylar dünyada insanlığı yeniden tarif edilme noktasına getirmiş demektir. Bu topraklarda yaşayan bireyler olarak birbirimize güvenmekten başka çıkış yolumuz yoktur. Aynı evin içinde bir arada yaşadığımıza göre birbirimizin düşüncelerine saygı göstermek durumundayız. Başka bir Türkiye olmadığına göre kurucu felsefemiz olan Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devletinin tıkanan kanallarını tekrar açmak zorundayız.  Kurucu Liderimiz M. Kemal Atatürk’ü anlamak ve anlatmak durumundayız.  Ey! Türk gençliği hitabesini tekrar özümsemek durumundayız. Son olarak tekrar Milletimizin Başı Sağ olsun derken, ölenlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim