Şakir İşeri 'Araç Muayene İstasyonunun Kurt Köyüne Yapılmasını İstiyoruz'

Şakir İşeri 'Araç Muayene İstasyonunun Kurt Köyüne Yapılmasını İstiyoruz'
banner13
banner3

İnebolu Ticaret Odası Başkanı Şakir İşeri Araç Muayene İstasyonunun Kurt Köyüne yapılması için Kaymakam ve Mustafa Özay’la birlikte o günkü Belediye Başkanı Engin Uzuner’in makamına giderek oranın imarının hazırlanmasını istedik dedi. İşeri konu ile ilgili şunları söyledi; İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yazı veya sözlü olarak bu konu hakkında bir görüş sorulmadı bu güne kadar. En son biz 2017 yılında o zaman ki İlçe Başkanı şu anki belediye başkanı Mustafa Huner Özay ile beraber Tezcan Reis, siz Cemal İlyasoğlu ve Cengiz Kaba’nın olduğu bir ekiple o zaman Kurt Köyündeki arsayı gösterdik. Daha sonra Kaymakam odamızda Kurt Köyünden yer verebileceğini söyledi. O günden sonra herhangi bir şey bize sorulmadı. Sinema salonuna yapılan toplantıda bize başkanın Sivil Toplum Kuruluşları ile toplanacağı söylendi. Bu konu hakkında açıklama yapılacağı bilgisi verilmedi.

Benim ve çevremdeki bir sürü insanın fikri Sabit Araç Muayene İstasyonu işi Kurt Köyünde yapılmalıdır. İnebolu için Sabit Araç Muayene İstasyonu bir ihtiyaçtır. Çünkü bu bölge de bir sürü şahsi araçtan önce bol miktarda ticari araçlar var.  Bunların Kastamonu’ya gitmesinde gün kaybı oluyor.  O yüzden İnebolu’da olması çok büyük avantajdır ve İnebolu ticaretine katacağı ayrıca bir etki de var. Bizim elimizin altında hiçbir yer olmasa o zaman iskelle altına yapalım, ama elimizin altında Kurt Köyünde belediyenin arsası hariç 8 dönümde sanayi imarı olan hazine arazisi var. İlçe Kaymakamı buradan yer verecekti. İnebolu’nun geleceği ile ilgili planlamalar da Kurt köyünün altına doğru küçük sanayi çarşısı yapılması düşünülüyor. İskellealtı ile buranın arasında 5 km uzaklık var. Burası TÜVTÜRK’e verilmiyor, REYSAŞ’a verilecek. REYSAŞ’ın otel yatırımları var, Samsun’daki HİLTON onlara ait. REYSAŞ lojistik depolama anlamında turizm anlamında yatırımları olan önemli bir firmadır. Eğer derselerse ki buraya REYSAŞ turizm yatırımı yapacak iskelle altını verelim. İnebolu insanı çalışsın.  REYSAŞ İnebolu’da turizm yatırımı yapacaktır, ya da limanla ilgili bir depolama alanı yapacaktır o zaman amenna. Araç Muayene İstasyonu için bizim iki çayda sanayimiz varken Kurt Köyünün altında küçük bir sanayi çarşısı yapılması planlanırken, tutup da onu oraya yapmak abestir. Seydiler daha düne kadar nahiye olan köy bir yerdi. Ama bugün organize sanayi geçtim küçük sanayi çarşı olan bir yer. Biz daha sanayi çarşımızı yapamamışız.

Belediye kendi arsasını vermesin, hazinenin 8 dönüm arsası var orada. Araç muayene İstasyonu yapacak olan firma uzun dönem kiralamayı neden kabul etmiyor.  2017 de gelen firma yetkilisi Kurt Köy sanayi arsasını için demişti ki buranın alt yapısı hazırlanıyorsa olur demişti. Deniz manzaralı Araç Muayene İstasyonu herhalde daha cazip geldi.

O dönemde İlk başta ben kaymakam bey, o zaman ki İlçe başkanı şuaınki belediye başkanı o dönemin belediye başkanı Engin Uzuner’in makamına gittik. Bize Kurt köyde bu arsanın imarını hazırla bu iş buraya yapılacak diye söyledik. Kendisi de bize 2-3 ay içesinde hazır edeceğini söyledi.  Ama 2-3 ay içerisinde hazırlanmadı 5-6 sonra hazırlandı.  Bu yetki Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’da. ila ben iskelle altını vereceğim diyorsa artısı da eksisi de günahı da sevabı da onundur.

Benim şahsi fikrim Kurt Köyde böyle bir yer varken oranın verilmesine karşıyım.  İki yıl yaptı sonra burası rantıbıl değil dedi ve kapattı. Ama arsanın sahibi oldu. İnsanların kafasında bir Çatalzeytin örneği var böyle bir kuşku var. Bu işin arkasında bir rant kokusu var.

Tersaneye attığım imzaya pişmanım

Ben tersanenin İnebolu’ya kurulsun buraya gelsin diye imza atan kişilerden biriyim. Çünkü bize 300 kişi çalışacak, 300 tane İnebolu çocuğu ekmek yiyecek diye lanse edildi. Ben o gün imza attım şuanda attığım imza için pişmanım.  Çünkü bugün o tersane de yine İnebolu çocukları çalışıyor ama baktığımız zaman o gün istenilen rakam bu değil. Ben 300 tane İnebolu çocuğu İnebolu evladı orada çalışıp para kazanacağını düşündüğüm için imza attım. Biz oraya hiç düşünmeden imzamızı attık, çünkü sonunda İnebolu’ya bir yatırım geliyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 17:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turan kök
Turan kök - 4 yıl Önce

İnebolumu zun muayene istasyonu otopark yerleri ücretsiz tabi ve iliside olduğu gibi denize dalgasız girebileceği bir plaj ihtiyacı var maşAllah biz inebollular memleketimize her fırsatta gidiyoruz inebolu daha güzelleri ne layık bence

SIRADAKİ HABER