Termal ilçesinde Orman Haftası nedeniyle ağaç dikimi gerçekleştirildi. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Termal Kaymakamı Murat Büyükköse fidanları toprakla buluşturdular.
Orman Haftası Termal ilçesinde düzenlenen fidan dikim etkinliği ile kutlandı. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Termal Kaymakamı Murat Büyükköse'nin katılımı ile gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlarda büyük ilgi gösterdiler. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteği ile sağlanan 100 adet fidan toprakla buluşturuldu. Burada kısa bir konuşma da yapan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, " Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın, uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. İçinde yaşadığımız dünyanın ve bu güzel ülkenin, bize dedelerimizden miras değil, çocuklarımız ve uzak torunlarımızdan emanet olduğunu unutmamalı, ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızı korumak konusunda daha duyarlı olmalıyız. Bu amaçla, ülkemizde ve dünyada çevre bilincini oluşturmak ve ormanların önemini vurgulamak için 21- 26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftasında Ormanların korunduğu ve yeşil alanların çoğaldığı bir dünya diliyorum" dedi.
Ardından toprakla ilk fidanları Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Termal Kaymakamı Murat Büyükköse, İl Genel Meclis Üyesi Kerem Eser, Belediye Meclis Üyeleri Tamer Öz ve Özkan Acar birlikte diktiler. Termal-Akköy Köyü ve Termal-Fen Lisesi yol güzergahının her iki tarafında gerçekleşen ağaçlandırmada vatandaşlarda çocukları ile birlikte ağaç dikerek doğa ile buluştular.

 

Editör: TE Bilişim