Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim - Şenol Güneş karşılaştırması - Futbol Haberleri
        1

        Yorumcu Mehmet Demirkol, beIN Sports'ta yayınlanan beIN Manşet programında Beşiktaş'taki seçimi, Milli Takım'ın durumunu ve Galatasaray'daki gerilimi değerlendirdi.

        2

        MİLLİ TAKIM

        Milli Takım'ı İstanbul'dan kaçırdık, şimdi herkes gelsin diye bekliyor. Biz İstanbul'dan kaçırdığımızda çok güzel ağırlayan Konya'nın, Antalya'nın, diğer statların seyircisini unutmamamız lazım ama. Onlar çok desteklediler bu takımı.

        3

        Dünya Kupası üçüncülüğü, Taksim Meydanı'nda kıskananlar çatlasın diye kutlandı ya. Öyle bir ruh hali vardı. Kim kıskanıyor olabilir? İçerideki kapışmalar nedeniyle, birbirimizi yemekten, birbirimize söylüyoruz.

        4

        Fatih hoca böyle galibiyetleri daha iyi satar, Şenol hoca daha içinden götürür. Fatih hocanın kazandığını uzaktan, yürüyüşünden anlarsın, kaş hareketinden anlarsın. Fatih hoca yapacağını yaptı, gayet de başarılı işler yaptı.

        5

        96 Avrupa Şampiyonası'na giden takımda 8-9 Trabzonsporlu futbolcu vardı. Hep Galatasaray nüvesini hatırlarız ama Trabzonspor da vardır. Fatih hocanın takımını iyi kullanan bir Şenol hoca var sonra. Sonrasında Trabzon'dan gelen Selçuk ve Burak'ları iyi kullanan Fatih Hoca var. Yardımlaşırlar yani, birbirlerinin mirasını iyi kullanırlar. Karşılaştırma konusunda, bu bir yarıştır ama olumlu bakmak lazım.

        6

        Çok turnuva takip ettim, Türk Milli Takımları'nın genel problemi, gurbetçi gençlerle içeride yetişmiş oyuncuların uyumsuzluğudur. Problem çıkar, çıkan problemi anlayamazlar. Onlardan iz yok gibi artık, onlar çözülmüş. Kimse İzlanda ve Fransa'nın olduğu grupta 8. maçın sonunda tesadüf eseri lider olmaz, geçiniz. Bir maç şans, iki maç şans. 3 gol yemişsin, akan oyunda gol yememişsin.

        7

        Bu takım kim olursa olsun, oynuyor. Emre'siz ve Dorukhan'sız çıkıyorsun maça. Orta saha dinamizmi yok, yönlendiren oyuncu yok. Bu kolay iş değil.

        8

        Biz daha hiçbir gruptan lider çıkmadık. Son elemelerde de ya 3. ya da 4. olduk. Bu kadro genç bir kadro. Bu kadronun bu oyuna ikna olması Şenol Güneş'in kendisi. 'Ben takımı zor idare ediyorum' dedi.

        9

        Oturmuş, iyi giden ve her şeyin doğru olduğu bir takım yok. Ligin şampiyonu olan Galatasaray'dan oyuncu yok. Yabancı sınırlamasıyla alakalı bir şey söylemiyorum. İsteyen, istediği kadar yabancı oynatsın. Çok özel oyuncular var ve bu oyuncular teknik direktörün söylediğine ikna olmuş durumdalar. Başka kimse bu şekilde yapamaz.

        10

        Merih ve Çağlar, Bülent Korkmaz'ın 23 yaşına göre iyiler, doğru. Ama 30 yaşından da iyi olmalılar. Bülent hoca, UEFA'yı kazandıkları sezonun başında ya da önceki sezon kadro dışıydı, yazın kendi kendine çalışıyordu. Çağrıldı, geri döndü, o yaşta kolu çıkık UEFA Kupası kaldırdı.

        11

        Mevcut yabancı kuralı tam uygulansaydı, doğru olurdu. Az yabancı oynatan, çok oynatanın verdiği harçtan pay alacaktı. Kendi kulübünden yetişen oyuncuyu oynatmak büyük para kazandıracaktı. Fatih Hoca'nın kuralı buydu. Maalesef kural çıktığı an uygulanmamaya başladı, topal kaldı kural.

        12

        Ama kuralın değiştirilmeye çalışıldığı durum da doğru değil. Galatasaray'ın 11'inde bu sezon Ozan Kabak olsa, başka olurdu. Hepsi yabancı olmasın, 2-3 tane mevzuyu bilen adam lazım. Yabancı herhangi bir oyuncu, deplasmandan beraberlikle döndük, ne var diye düşünebilir.

        13

        Adem Büyük daha önce kaç defa oynadı Milli Takım'da? Milli Takım'da orta saha havuzu da geniş. Ben Galatasaray'ın aradığı ruhun Adem olabileceğini düşünüyorum ama antrenmanlarda onu göstermiyor demek ki. Fatih Terim'in diğerlerinde de çok bir şey bulduğunu sanmıyorum. Galatasaray'ı sadece PSG maçındaki iyi mücadele ile övdük.

        14

        Galatasaray'da hamaset var. Dış düşmanlar, içerideki sorunlar... Omuz atma görüntüsü veriliyor herkesin önünde. İbra edilmemiş bir yönetim mahkeme kararıyla görevde duruyor. Sadece seçilmiş değil. Seçilmiş, ibra edilmemiş ve mahkeme kararıyla görev kalan bir yönetim. Esas sorun burada. Ciddi bir problem var.

        15

        BEŞİKTAŞ'TAKİ SEÇİM

        Söylemlerin sert olmasını bekliyordum ama sözlerin bu kadar sert olması beni şaşırtıyor. İnsanlar pozitif şeyler duymak istiyor. Burada öyle bir şey yok. Serdal Adalı son dönemde yönetimdeydi. Ahmet Nur Çebi ise uzun yıllar yönetimde yer aldı.

        16

        Diyor ki, 'Serdal Adalı gelirse zihniyet devam edecek.' Neden Fikret Orman bırakana bekledin, sorusu söylenebilir... 'Fikret Orman seçime girmeden ben girmem' diyorsan onu onaylıyorsundur.

        17

        Önceki gün çok daha pozitif konuşmuştu Ahmet Nur Çebi. Belki Hürser Tekinoktay daha başka şeyler söylüyor. Olur olmaz, bilmiyorum. Bu insanlar büyük organizasyonlar yöneten insanlar. Madem bu kadar büyük problem var, o zaman neden 3 ay önceki seçime girmediniz? Fikret Orman aday olmayacağını açıklayınca Ahmet Nur Çebi aday oldu.

        18

        Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören, Fikret Orman ve Serdal Adalı bence de aynı çizginin adayları. Ahmet Nur Çebi muhtemelen bu seçimi kazanacağını düşünüyor. Herkes oradaydı. Serdal Adalı oradaydı, Ahmet Nur Çebi oradaydı.

        19

        Dışarıdan ortalama bir taraftar, 'Paralar nerede?' diye bağırır ama 'O kadar da değil' der. Ama içerideki adaylar denetlemeden bahsediyor. İki tane ikinci başkan denetlemekten bahsediyor. Ortalama taraftar ne düşünüyor? Demek ki bir şey var... Hürser Tekinoktay da 19 yılı denetleyeceğini söyledi.

        20

        Her türlü seçimin 1 tane yıldızı olur. Siyasette de, kulüp seçiminde de böyledir. Bazı seçimlerde de olmaz. Galatasaray'ın son seçimi gibi. Bu seçim de bir tepki seçimi. Bir yıldızı yok. 4 aday içinden birinin çok sivrildiğini düşünmüyorum. Serdal Adalı ile Ahmet Nur Çebi önde görünüyor.

        21

        Hürser Tekinoktay başka bir şey söylüyor. Hürser başkan da 'Bayern Münih gibi olacağız' diyor. Zor. Futbol sahasından çıkıp da kulüp yönetilmez. Mümkün değil. Biz de eğitim pek önemsenmiyor. Tembellik var, hemen olsun isteniyor. Onun eğitimini alan birinin oraya girmesi gerekiyor. Bayern Münih olacağız! Peki ama nasıl ve kimle? 4 başkan adayı arasında farklı bir şey söyleyen tek kişi Hürser Tekinoktay.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ