Lütfen bekleyin..



Batmanlılar Teravih namazı için camilere aktı

27 Mayıs 2017, 08:17 - Okunma: 1871

Batman'da 2017 yılının ilk teravih namazını kılmak için camilere akın eden çocuk, kadın,-erkek ve genç-yaşlılar, Ramazan ayının İslam ümmetinin vahdetine vesile olması temennisinde bulundu.

2017 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Batman'da da büyük bir coşku ve sevinç içerisinde kılındı. Batman'da dört gözle bekledikleri teravih namazını kılmak isteyen kadın,-erkek, genç-yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

Şehrin büyük ve en eski camilerinden olan Ulu Camii, teravih namazı için gelen vatandaşlarla doldu taştı. Camiyi dolduran halk Ramazan'a ulaşmanın sevincini omuz omuza saf tutarak beraberce yaşadılar.

İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocukların da çokluğu gözlerden kaçmadı. Cami imamları tarafından vatandaşlara, Ramazan orucunun hayrı ve teravihlerin kılınış şekli ile ilgili bilgiler verilirken, ayrıca Ramazan ayında yapılması gereken ibadetler hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.

Teravih namazının ardından İLKHA mikrofonuna konuşan Batmanlılar, bu Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunup, Müslümanlar arasında birliğe sebep olmasını dilediler.

“Ramazan ayını her sene heyecanla bekliyoruz”

Ramazan ayına girmenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Murat Bahrıyanık, “Bu seneki Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldık. Allah, Ramazan ayının ülkemize hayırlar getirmesini nasip etsin. Tüm İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun. İlk teravihimizi kıldık, çok mutluyuz ve Allah bizi nice nice Ramazanlara kavuştursun. Ramazan ayını her sene heyecanla bekliyoruz. Şefkati, yardım severliği, namazıyla Ramazan ayı bizim için çok farklıdır. Ramazan orucumuzu tutup, teravihlerimizi Allah’ın izniyle kılmaya çalışacağız. İnşallah bu ay insanlarımıza hayırlı bir kapı açar. Gençlerimizi cami kapılarına verir, namazlarına dönüp, kötü emellerinden geçerler. İnşallah bu ay mübarek geçer.” dedi.

Mübarek Ramazan ayına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Mehmet Veysi Turan, “Ramazan ayına girmemizden dolayı çok heyecanlıyız. Tüm herkese iyi bir ramazan ayı diliyoruz. Bu ayın tüm Müslümanlara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İslam alemi için nice Ramazanlar dileriz.” diye konuştu.

“Teravih namazlarını kıldığım zaman kendimi huzurlu hissediyorum”

Teravih namazını kılarken mutluluk duyduğunu söyleyen A. Kadir Büdün, “Bizleri tekrar bu teravih namazlarına ulaştırdığı için Rabbime hamdolsun. Şimdiden Rabbimin tekrar bir dahaki Ramazan ayına bizleri eriştirmesini diliyorum. Bu Ramazan ayının tüm İslam ümmetine hayırlar getirmesini diliyorum. Çok mutluyuz, teravih namazlarını kıldığım zaman kendimi huzurlu hissediyorum. Birde kendimizi Allah’a daha yakın hissediyoruz, o yüzden çok mutluyuz. Rabbim herkese hayır kapılarını açsın.” ifadelerini kullandı.

“Heyecanla Ramazan'ın gelişini bekledik”

Ramazan ayının huzur getirmesi temennisinde bulunan Ahmet Açık da şunları kaydetti: “Teravih namazımızı kıldık. Namazımızı huzur içinde kıldık. Yıllardır işim sebebiyle kılamıyordum. Bu sene iş değiştirip teravih namazımızı kılmayı Allah kısmet etti. Her zamanki gibi heyecanla Ramazan'ın gelişini bekledik. Orucumuzu tutuyoruz, ibadetlerimizi yapıyoruz ve mutlu oluyoruz. Ramazan ayı tüm Müslümanlara selamet ve huzur versin. Ortadoğu’daki tüm savaşlar dursun. Kahrolsun emperyalizm.”

“Çok sevinçli ve mutluyuz”

Ramazan ayının Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulunan Hüseyin Şen, “Elhamdülillah Ramazan'a girdik. İlk teravih namazına geldik. Bu yüzden çok sevinçli ve mutluyuz. Ramazanı dört gözle bekliyorduk. Tüm arkadaşlarımızla beraber teravih kılmaya geldik. Bütün Müslümanların da teravih namazına gelmelerini istiyoruz. Tüm Müslümanlar oruçlarını tutsunlar, barış olsun, huzur olmasını istiyoruz. Cami şu an tıklım tıklım doludur. Herkes sevinçle teravih namazına gelmiş.” açıklamasında bulundu.

Ramazan'ın ilk teravihinde camilere gelen çocuklar  da sevincini dile getirerek, Ramazan ayına girmenin mutluluğunu  yaşadıklarını belirttiler.(İLKHA) 

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat


Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Ramazan'da dengeli beslenmeye dikkat

Etiketler : Batman, teravih namazı, ramazan,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=