MENÜ

Tepki çekmediği için atandı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bülent Yıldırım son 3 maçında performans olarak dip yaptı. Ancak MHK, performans kriterini bir kenara bırakıp; sadece takımların tepkisini çekmeyecek bir ismi bu maça atamayı tercih etti.

Haftanın maçına Bülent Yıldırım atandı. Normal şartlarda böylesi maçlara son haftalarda performansı en iyi olan hakemin atanması beklenirdi. Bülent Yıldırım’ın son üç maçına bakarsanız; performans olarak çok diplerde olduğunu görürsünüz. 14. hafta Beşiktaş Bursaspor maçını yöneten; Marcelo ve Merter’e kırmızı kartı es geçen Yıldırım, 15. hafta yönettiği Gaziantepspor-Rizespor maçına da yine iki kırmızı kart hatasını sıkıştırmayı başarmıştı. İlk yarıyı 16. haftada yönettiği 1. Lig maçıyla kapatan Yıldırım, o maçta da akıl almaz hatalara imza atmıştı.

İkisini de kızdırmadı!

Son maçlarında böylesi hatalar yapan bir hakem, ‘nasıl olur da haftanın değil; sezonun en önemli maçlarından birine atanır?’ derseniz, onun tek bir cevabı var... Hatırlarsınız. Yıldırım 8. hafta Konyaspor-Fenerbahçe maçını yönetmiş ve Konyaspor’un penaltısını vermemişti. Fenerbahçe maçı 1-0 kazanmıştı. Ayrıca Fenerbahçe’nin ligin 3. haftasında Bursaspor ile oynadığı maçı da yöneten Yıldırım, tartışılan bir karara imza atmamıştı. Diğer taraftan Başakşehir’in; Antalyaspor ve Alanyaspor ile oynadığı maçlarda görev yapan Yıldırım; bu maçlarda, sezonun kendi adına en iyi yönetimini göstermişti.

Performansı düşüşte

Şu ana kadar 11 maçta düdük çalan Yıldırım; kötü bir sezon geçirmesine ve son haftalarda performansı ciddi düşüşte olmasına rağmen; Fenerbahçe ve Başakşehir’in maçlarında ya hata yapmamış ya da yaptığı hatalar bu takımların lehine olmuştu. Yani MHK performans kriterini bir kenara bırakıp; sadece takımların tepkisini çekmeyecek bir ismi bu maça atamayı tercih etti diyebiliriz.

YORUM YAZ