• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tepki alımları Borsa’yı yükseltti BİLAL DOĞAN

Tepki alımları Borsa'yı yükseltti

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2015, 00:00
BORSA: Güvenlik endişeleri ve erken seçim olasılığının artmasıyla geçtiğimiz perşembe günü sert düşen BIST-100, cuma günü kısmen gelen tepki alımları ve yatırımcıların bu ortamda bir AK Parti-CHP koalisyonunun kurulması olasılığını fiyatlamasıyla hafif yükseldi. Suriye ile ilgili gelişmelerin izlediği Borsa'da endeks yüzde 0.48 yükselişle 78712 puandan kapandı. Bu hafta FED kararları ve hareketlenecek veri takviminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtebilirim, yurtiçinde ise koalisyon görüşmelerinin odak noktasında olmaya devam edeceğini tahmin edebilirim. Endekste 77.500 seviyesinin destek, 80.100 seviyesinin direnç konumunda olduğunu da belirtebilirim.
FAİZ: Erken seçimin biraz daha ön plana çıkması, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından saldırı olaylarının devam etmesi, Türk savaş uçaklarının Suriye'deki İslam devleti hedeflerini vurmasının ardından faiz sert yükseldi. Faizler yüzde 10.05'e çıkarken, Haziran ortasından beri en yüksek seviyeyi test etti. Bu hafta bono piyasasında da Suriye ile ilgili gelişmeler, hükümetin kurulmasına yönelik atılacak adımlar yakından izlenecek.
DOVİZ: Geçen haftaya 2.6550 civarında başlayan dolar/ TL hafta boyunca hem koalisyon görüşmelerine hem de Suruç'taki patlamanın ardından artan güvenlik endişeleriyle nereyse her gün gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışarak yukarı yönlü bir trend izledi. Cuma günü 5 haftanın zirvesi olan 2.7535'e kadar yükseldikten sonra 2.7440'dengelendi.
EURO/TL 3'ün üstüne geldi. TCMB'den gelen hamleler ilk anda TRY'ye bir miktar nefes aldırdı ve toparlanma biraz daha sürebilir fakat USDTRY ve EURTRY'DE yukarı yönlü trendi tek başına değiştirmeyecektir bizde. Belirsizliklerin ve sınırdaki gerginliğin artması kuru 2.80'lere doğru hareket ettirebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA