TEOG'un iptali sınav yükünü artıracak mı?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı. Peki TEOG'un iptali sınav yükünü artıracak mı?

TEOG'un iptali sınav yükünü artıracak mı?
TEOG'un iptali sınav yükünü artıracak mı?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı. Peki TEOG'un iptali sınav yükünü artıracak mı?

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ömür Varol'la Beyaz Gazete programına bağlanan Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Abbas Güçlü ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu bu soruya yanıt verdi.

'ÖMRÜ 3 AYDAN FAZLA OLMAZ'

Abbas Güçlü, TEOG'un kaldırılmasının çok apar topar olduğunu ifade ederek, 'Bu işten Milli Eğiitm Bakanlığı'nın da haberi yoktu. Hatta MEB Cuma günü sınav takvimini açıkladı, soruların içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yani MEB hiçbir hazırlık içinde değildi. 3 gün içinde bir sistem getirip uygulamaya koyarsa, onun ömrü de 3 aydan ya da 3 yıldan fazla olmaz' diye konuştu.

'TEOG ÇOCUKLARIN STRESİNİ ARTIRDI'

'Madem ellerinde çok daha güzel formüller vardı niye daha önce getirmediler' diyen Güçlü, 'Bu son 15 yılda değiştirilen 6'ncı sistem ve 'TEOG geldiğinde artık hiç sınav stresi kalmayacak, her şey bitecek' denmişti, tam aksine giderek arttı' ifadelerini kullandı. Abbas Güçlü şöyle devam etti:

'CUMHURBAŞKANI NE DEDİYSE MEB TAM TERSİNİ YAPTI'

'Ve son 1 5 yıldır Sayın Cumhurbaşkanı 'sınavları azaltın' dedikçe, MEB aksine sınavları artırdı. Cumhurbaşkanı 'öğrencinin üzerindeki yükü hafifletin' dedikçe MEB  tam tersine yaptı. Şimdi yine olursa hiç şaşırmamak gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı yıllarca 'dershaneleri kaldırın' dedi. Kalktı mı? Hayır, sadece adı değişti. Burada da sadece TEOG'un ismi değişirse şaşmamak gerekiyor. Ne yapılırsa yapılsın ömrü uzun olmayacaktır.' 

'BİZİM ÇALIŞMAMIZA GÖRE TEOG'A GEREK YOK'

Selçuk Pehlivanoğlu da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Ne yapılırsa yapılsın ciddi bir kaosla karşı karşıya kalacağız. Şunu sakın unutmayın Türk eğitim sisteminin en büyük sorunu sıralama sınavıdır. Biz Türk Eğitim Derneği olarak yıllarca dershane sistemiyle mücadele ettik. Biz TED olarak TEOG'nun kaldırılmasını yıllardır istiyoruz. Üniversteye giriş sınav sistemi için 5 yıla ihtiyacımız var araştırmamızda göre ama ortaöğretim reform çalışmamızda TEOG'a gerek yok.'