Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2497.41
BIST 100
9454.45
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Eylül 2021

Tencereyle bazı gerçekler örtülmeye çalışılıyor...

Değerli okurlarım, sanki ortada tüm dünyayı etkileyen virüs salgını yokmuş gibi, muhalefet bütün eleştirilerini ekonomi üzerinden yürütmeye başladı. Hani normal zamanda olsa, belki bu eleştiriler haklı görülebilir.

Lakin, normal zamanda değiliz... Virüs salgınının, zenginiyle, fakiriyle herkesi maddi olarak zorladığı bir zamandayız.

Burada bizim şansımız, devlet millet işbirliği ile, sıkıntıların hafifletilmeye çalışılmasıdır. Şanssızlığımız ise, böyle belaltı siyasetine sahip olmamızdır. Memleketin muhalefeti, düşman ülke vatandaşlarından oluşsa, onlar bile bu kadar yapmazlar...

Allah aşkına söyleyin, şu sıkıntılı süreç, moral verici açıklamalarla daha güzel geçmez miydi? Muhalefet demek, her şeye "kara" demek midir?

Aslına bakarsanız, tencere ve ekonomi siyasetiyle, bazı gerçeklerin üstü örtülmeye çalışılıyor. Millete, resmen sen bunları görme deniliyor.

HDP'nin terör destekçisi bir parti olduğu görülmesin mi?

Örneğin, tencereyle üstü örtülmeye çalışılan gerçeklerden biri, HDP'nin teröre açıktan destek vermiş olmasıdır.

Tencere siyaseti, gün kadar ortada olan o gerçeği, belaltı vuruşlarla gizlemeye çalışıyor. Mahcubiyetlerinden midir nedir? Bu partiyi ortağımız diye açıktan lansa edemiyorlar.

Onu "dostlarımız" başlığı altında anıyorlar... Birde, tencerenin altına gizliyorlar...

Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığı da mı görülmesin?

İlk başlarda, CHP Liderinin, kaybettiği seçimin sayısını aklımda tutabiliyordum. Fakat, seçim kaybetmek beyefendi de bir alışkanlık haline geldiği için,bende çetele tutmayı bıraktım. Şimdi kaç seçim kaybetti, inanın bilmiyorum.

Bildiğim tek şey var... O da, Kılıçdaroğlu'nun başarısızlıklarının tencerenin altına gizlenmeye çalışılmasıdır.

Davutoğlu'nun satıcılığı da mı görülmesin?

Büyük ihtimalle, bu alt başlığı okuyunca, "Aman kafaya taktığın şeye bak" demişsinizdir. Haklısınız... Ancak, sinek küçük olmasına rağmen mide bulandırıyor.

Gerçekten, bu kişi ve partisinin kaç oy alacağı benim için önemli değil... Benim için önemli olan, dün övgüyle söz ettiği insanları, bugün hiç sıkılmadan yermesidir.

Bu da, bugün övdüklerini, hiç çekinmeden yarın yerebileceğini gösteriyor. Artık bundan sonrasını dostları düşünsün...

CHP'nin dindarlara yaptığı ve yapacağı zulüm gözardı mı edilsin?

Evet, CHP'nin dindarlara yaptığı ve yapacağı zulüm diyorum. Bu kadar kesin yazmamın nedeni: Bu partinin, dindarlar konusunda değiştiğine inanmamamdır.

Zaman zaman, CHP içinden, benim haklılığımı ispatlayan açıklamalar yapılıyor. En son örnek de, Yeni Yargıtay Binasının açılışında yapılan dua sonrası yaşandı.

Kimse kusura bakmasın, bu parti dün nasılsa, bugünde aynıdır... Kesinlikle yarında aynı olacaktır. Eline en ufak bir yetki geçirdiğinde, günümüzdeki dindarların özgürlüklerini tek tek kaldıracaktır.

Hal böyleyken, Temel Karamollaoğlu'nun başını çektiği bir grup insan, bu gerçeğin görülmesini istemiyor. Onların başvurduğu taktik de tencere siyaseti...