Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5090 % -0.11
EURO 34,9468 % 0.27
GRAM ALTIN 2.438,87 % 0,65
ÇEYREK A. 3.987,56 % 0,65
BITCOIN 63.392,44 -2.746
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Google News

TEMİZ ÇEVRE İÇİN ÇÖP KONTEYNERİ ŞART

Son Güncelleme :

27 Ocak 2020 - 12:54

TEMİZ ÇEVRE İÇİN ÇÖP KONTEYNERİ ŞART

Genç ilçesinde çevreci vatandaşların ‘Genç İçin Bir Saat’ sloganı ile temizlediği alanlarda yine kötü görüntüler oluşmaya başladı. Çevre gönüllüleri, belirli alanlara çöp konteynerleri konulması halinde bu görüntülerin ortadan kalkacağını belirtiyor.

 

Genç ilçesinde öğretmen, memur ve esnaflardan oluşan temizlik gönüllüleri, hafta sonu piknikçilerin kirli bıraktıkları alanlarda ‘Genç İçin Bir Saat’ sloganı ile bir araya gelip temizlik çalışması gerçekleştiriyordu. Genç Belediyesi’nin de malzeme desteği verdiği ekip, her hafta ilçenin bir bölgesinde gerçekleştirdiği temizlik çalışması ile tüm dikkatleri üzerlerine çekip içe kamuoyunun da takdirini topladı. Temin ettikleri uyarı tabelalarını da temizledikleri alanlara bıraktılar. Kış mevsimine girilirken hava şartlarından dolayı temizlik çalışmaları bahara ertelendi, bu erteleme sürecinde de haftada bir gün, tabela bıraktıkları alanı kontrol eden gönüllüler  ’’çöp konteynerlerinin olmamasından dolayı çoğu kişi çöplerini etrafa atıyor, bazı duyarlı vatandaşlar ise çöpünü toplayıp uyarı tabelasının altına bırakıyor. Yetkililerden biran önce temizlenen alanlara çöp konteynerleri bırakmalarını istiyoruz’’dediler.

 

Temizlenen alanlara çöp konteyneri istiyoruz

Genç İçin Bir Saat Temizlik Grubunun çalışmalarına teşekkür eden duyarlı vatandaşlar, temizlik konusunda kalıcılığın olması için mutlak suretle konteynerlerin belirtilen alanlara bırakılması gerektiğini belirtiyor. Duyarlı vatandaşlar: ’’Bizde bu temizlik bilincini kendimize aşıladık çevreyi kirletmemeye gayret ediyoruz.Etrafımızda ki çöpleri de toplayıp konteynerlerinin olduğu yere getirip bırakıyoruz.  Bazı kendini bilmez insanlar uyarı tabelası olmasına rağmen çöplerini etrafa atmaya devam ediyor, şahit olduğumuz olaylarda maalesef çöp konteynerlerinin olmamasından dolayı attıklarını söylüyorlar.Yetkililerimiz temizlik yapılan alanlara çöp konteynerleri bırakırsa çevremiz daha temiz olur’’dedi.

 

HABER: MURAT GÖKÇE

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.