TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temiz çevre için buluştu

Çakabey Rotary Kulübü ve Çiğli Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği temiz çevre temiz gelecek etkinliğinde doğa ve çevre gönüllüleri, Karşıyaka Girne Yunuslar’da buluşarak Bostanlı seyir terasına doğru atıkları toplayarak ilerlediler

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 06:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Temiz çevre için buluştu

ONURHAN ALPAGUT

Yarım saatlik bir yürüyüş sonucunda torbalar dolusu atık toplayan gönüllüler, yürüyüş boyunca ellerinde taşıdıkları çarpıcı çevre sloganlarını sürdürülebilir farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik alanında sahile monte ettiler. Yürüyüşün ardından Çakabey ve Çiğli Rotary kulüplerince Bostanlı seyir terası ve piknik alanına kazandırılan atık cam şişe ve pet şişe ekipmanlarının halkın kullanımına sunulmak üzere 2440 Federasyon Başkanı Lütfi Demir tarafından açılışı yapıldı.

“GELECEĞİMİZİ ÇÖPE ATIYORUZ”

Etkinlikte konuşma yapan Çakabey Rotary Kulübü Başkanı Meral Gündüz, “Doğaya en büyük zararları veren unsur insandır. Mevcut çevre sorunlarının çözümü için sadece yerel yönetimlerin tedbir alması yeterli değildir. Bütün herkesin çevre konusunda bilgilenmesi bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Bizler de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak sahile bu ekipmanları ve sloganları montaj iznini aldık.

Yüzde 80’inden fazlası geri dönüşüme kazandırılabilir atıkları çöpe atarken refahımızı da harcıyoruz. Oysaki dünyada atıklarla ekonomisini güçlendiren önemli ülkeler var. Örneğin; Norveç tüm elektriğini atıklardan üretmekte. İsveç’te ise atık kalmadığı için Norveç’ten çöp ithal etmektedir. Bizler ise geleceğimizi çöpe atıyoruz. Bu atıklarla ve kirli sular ile denizlerimizi topraklarımızı kirletiyoruz. Tüm canlıların yaşam şartlarını bozuyoruz. Açığa çıkan karbondioksiti soluyoruz. Yerküreyi ısıtarak iklim değişikliklerine neden oluyoruz. Bu durumdan en çok etkilenen ülkelerden bir tanesi de ülkemiz. O nedenle çevre bilincini attırmalı. Geri dönüştürebileceğimiz atıkları ayrıştırmalı ulaşımda metro otobüs, tramvay kullanmalı. Alışverişe giderken yanımızda bez torba taşımalıyız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.