22 Ekim 2019 10:22

Temelli'den kayyum tepkisi: Üç gün boyunca Meclis çalışmalarına katılmayacağız

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Üç gün boyunca Meclis çalış çalışmalarına katılmayacağız.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP'li belediyelere kayyum atanmasını ve HDP'lilerin gözaltına alınarak tutuklanmasını protesto etmek amacıyla üç gün boyunca Meclis çalışmalarına katılmayacaklarını açıkladı.

ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat üzerine de konuşan Temelli, “Bu ateşkesi imzaladınız çünkü önünüze aile servetiniz kondu, Halkbank kondu" dedi.

Temelli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Suriye'nin bütün meseleleri Suriye halkları tarafından çözülmelidir. Hiçbir ülke Suriye'nin içişlerine daha fazla karışmasın, dedik. Oysa bugün toprak bütünlüğü denilerek adeta aklımızla alay edercesine Suriye'nin toprak bütünlüğüne müdahale edilmektedir.”

“EN KÖTÜ ATEŞKES SAVAŞTAN İYİDİR”

"En kötü ateşkes savaştan iyidir. Ateşkesin bitmesine saatler kaldı. Adeta savaş sürsün diye yeni yeni uydurma tezlerini Rusya'ya gitmeden önce söyledi.

“ÖNÜNÜZE AİLE SERVETİNİZ KONDU, HALKBANK KONDU”

"Bütün dünyanın gözü önünde bir ateşkes imzalıyorlar. O metin Türkiye'nin bugüne kadar izlediğini hatalı politikaların teşhiridir. Dünyanı gözü önünde ateşkes imzalıyorlar, sonra siz çıkıp ateşkes diyorsunuz, ateşkes demeyin biz ara verdik, diyorlar. Böylesine lakayık bir dış politika olur mu? İmzaladınız çünkü önünüze aile servetiniz kondu, Halkbank kondu."

"Bu savaşın tek bir gerekçesi var. Hiçbir şekilde meşruiyeti olmayan bu savaşın tek gerekçesi bu iktidarın beka sorunudur. Algı operasyonlarıyla savaşlarına meşruiyet arıyorlar.”

“HALKIMIZLA BİRLİKTE SOKAKLARDA OLACAĞIZ”

“Üç gün boyunca Meclis çalış çalışmalarına katılmayacağız. O kayyumlar belediye binalarında kendilerini tutsak etsinler; biz halkımızla birlikte sokaklarda olacağız. Bizler Amed'de olacağız. Orada Selçuk Mızraklı olacağız, Ahmet Türk olacağız. Hep beraber bu halkın iradesine sahip çıkacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eylemdeki 2 bin 200 maden işçinin talebi kabul edildi, 700 işçi somut çözüm bekliyor

SONRAKİ HABER

Şili’de asker şiddeti artıyor, sokaklar susmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa