Turgut Özal Konferans Salonu’nda Pazar günü gerçekleştirilen ve Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Cengil’in konuşmacı olarak yer aldığı semineri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, Wushu İl Temsilcisi Bekir Bolat başta olmak üzere çok sayıda okul yöneticisi ve veli izledi.
İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Wushu sporcularından Engin Koca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

“SPOR, ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTUYOR”
Daha sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, ilimizde 40’a yakın amatör spor branşında faaliyet gösterildiğini belirterek, “İlimizde en aktif spor dallarından biri de Wushu. Yaklaşık 400 çocuğumuz Wushu sporuyla ilgileniyor. Pek çok yavrumuzun kötü alışkanlıklardan uzak tutulması konusunda wushu sporu önemli bir misyonu yerine getiriyor.” dedi.
Ardından konuşan Wushu İl Temsilcisi Bekir Bolat, sporcu yetiştirirken başarılı olmalarının yanı sıra ahlâklı olmaları konusunda da çaba gösterdiklerini belirterek, “Bu prensipten yola çıkarak sporcularımıza ve onların ailelerine yönelik eğitim faaliyetlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki eğitimi dışarda tuttuğumuz zaman bir yönümüz eksik kalır. Başarılı ve ahlâklı, millî ve manevi değerlerine bağlı sporcular yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bekir Bolat ayrıca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda her Perşembe akşamı velilere, her Cumartesi akşamı ise sporculara yönelik eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğünü hatırlattı.

“BAŞARILI BİREYLER, SAĞLIKLI AİLE YAPISINDA YETİŞİR”
Daha sonra Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Cengil, “Aile İçi İletişim” konulu sunumunu yaptı. Son yıllarda toplumda aile bağlarının zayıfladığına ve boşanmaların arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Cengil, “Aile içi iletişim konusunda yaşanan sorunların temelinde, fıtrata aykırı davranışlar edinilmesi ve millî, manevî değerlerden uzaklaşılması yatıyor.” dedi. Doç Dr. Muammer Cengil konuşmasında, her bakımdan sağlıklı nesillerin yetişmesi için, sağlıklı aile yapısının önemine vurgu yaptı.
Programın son bölümünde ise Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu İlahi Korosu’nun seslendirdiği birbirinden güzel ezgiler ve Wushu sporcularının gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.
Etkinlikte ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer tarafından Wushu sporuna katkı sağlayan okul yöneticilerine teşekkür belgesi verilirken, Wushu İl Temsilcisi Bekir Bolat ise programa katılımından ötürü Doç. Dr. Muammer Cengil’e teşekkür plâketi sundu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim