Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Yalova Tema İl Temsilciliğinin de hazır bulunduğu toplantıya Eskişehir Vali Yardımcıları Cafer Yıldız, Ömer Faruk Günay, Garnizon Komutanlığı adına Yarbay Metin Kara, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Kutlay, Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hikmet Çelik, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koç, Eskişehir Ticaret Odası /ETO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Zeyrek, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Uyar katıldı.

Eskişehir’de gerçekleştirilen Gönüllüler Toplantısı ile ilgili bilgi veren Tema Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, “Tema Vakfı Eskişehir Bölgesel Gönüllü Toplantısında Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nden Dr. Ümit Şahin ’İklim Değişikliği ve Kuraklık’ konusunda katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Tema Vakfı’nın 21 ilden gelen il temsilcileri, ilçe gönüllü sorumluları, Genç TEMA toplulukları, gönüllüler ve genel merkez çalışanlarından oluşan 300 kişilik katılımla gerçekleşen toplantı Tema Eskişehir İl Temsilcisi Halil Güngör’ün konuşması ile başladı ve Yönetim Kurumu Başkanı Deniz Ataç’ın konuşması ile devam etti. Ataç, İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre Türkiye’nin gönüllü faaliyetlere katılımda 135 ülke arasında 132’nci sırada yer aldığını söyledi. Türkiye gönüllükte dünya sıralamasında sondan üçüncü sırada yer almasına rağmen 2014 yılında 46 bini aşkın gönüllü kazanımı sağlayarak vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunu kırmış olduğuna dikkat çekti” diye konuştu.

Tema Vakfı Eskişehir Bölgesel Gönüllü Toplantısı’na Yalova Tema İl Temsilciliği olarak yirmi kişi katıldıklarını ve toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten İl Temsilcisi Faruk Tezcan, “Yalova olarak diğer Tema gönüllüleri ile kaynaşma ve görüş alışverişinde bulunma imkanı da bulduk. Eskişehir Bölgesel Gönüllü Toplantısı, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Düzce, Kocaeli, Ankara, Yalova, Bolu, İstanbul, Kırıkkale, Karabük, Zonguldak, Çankırı, Tekirdağ, Bartın, Kırklareli, Çanakkale, Edirne, Aksaray illerinden gönüllülerin katıldığı Tema Vakfı Bölgesel Gönüllü Toplantısı kent gezisi ile sona erdi” dedi.

Editör: TE Bilişim