Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ERDEM ÖZCAN


TEKSÜT Bandırma´dan büyük zafer

Bandırma´nın gururu TEKSÜT Bandırma Basketbol, Anadolu Efes´in üzerinden adeta silindir gibi geçti.


Hem de ne Zafer?

Bandırma´nın gururu TEKSÜT Bandırma Basketbol, Anadolu Efes´in üzerinden adeta silindir gibi geçti.

Geçen yılın Tahincioğlu Basketbol Süper Lig şampiyonu ve Avrupa Ligi finalisti, Avrupa Ligi ikincisi Anadolu Efes bu yıl da oynadığı maçlarda aldığı neticelere bakacak olursak güçlü bir takım olarak kendini en son 3 gün önce uzatmada yendiği Alba Berlin´le oynadığı maçta da gösterdi.

Ligin yeni mütevazı takımı TEKSÜT Bandırma, işte böyle bir takıma karşı ne yapacağı hakikaten merak ediliyordu. Geçen hafta deplasmanda ilk galibiyetimizi kazanmıştık ama?

Anadolu Efes´e karşı takımımız öyle güzel başladı ki oyuna; hızlı, çabuk ve sert. Sporcularımızın derslerine iyi çalıştıkları öyle belli oluyordu ki daha ilk dakikalarda 10-5 öne geçiverdi.

Anadolu Efes´in Koç´u TEKSÜT´ü küçümsedi galiba, Koç Ergin Ataman, Efes´in büyük kozu Shane Larkin´i Bandırma´ya getirmediği gibi ilk 5 dakikada yerinde çok rahat, kendinden emin ve umursamaz bir tavırla oturuyordu. Ama ilk periyodun bitimine 1.03 dakika kala genç Alperen´in smaç basketi Ataman´ı yerinden kaldırdığı gibi mola´yı da aldırmaya yetti. Takımımız müthiş oynuyordu. Hakemler fazla faul çalmayınca maç adeta kıran kırana oynanan bir maça dönüştü.

Vefa Tribünü ile beraber üniversiteli taraftar grubunun şovu takımımızı uçururken Ergin Ataman adeta çıldırıyordu. 2 eli belinde şaşkın ve hırçındı. Masayı yumruklarken teknik ekibini de azarlıyordu. Çünkü fark 27. dakikada 11´e yükseldi. (60-49)

Takımımız sadece ilk periyotda değil 40 dakika boyunca çok iyi oynadı, çok iyi mücadele etti ve galibiyeti gerçekten bileğinin hakkıyla kazandı. Genç yıldızımız Alperan Şengün henüz 17 yaşında. Karşılarında dev gibi 3 Amerikalı var. Koç Hakan Demir onu 15 dakika oyunda tuttu, 6 sayısı var kenara alındığı zaman Koç Hakan Demir´in onu tebrik etmesi en değerli madalya idi. Özetle kötü oyuncu yoktu. 11 yıldan beri BANVİT forması altında olan ve bugün karşı takımda oynayan Tolga Geçimin kasti faülü hiç hoş olmadı, ona karşı beslediğimiz sempatikliği bitirdi.

Efes, özellikle 4 uzunla oynarken bizim oyuncuların çoğu yanlarında çocuk gibi kalıyordu. Ama 1.85´lik Şehmuz 2 metreden daha uzun Efes´li oyuncuların arasından savunma ribaundunu alıyor, gidip karşı potada sayı yapıyordu. Şehmuz 19 sayısı ile en çok sayı kaydeden oyuncumuz oldu. Yeni transferimiz 16 sayısı olan Hummer de takıma uyum sağlayınca özellikle Terry de coçtukça coştu. Aslında tüm oyuncularımız son periyod olmasına rağmen yorulmadan sanki oyuna yeni başlamışlar gibi enerjilerini hiç kaybetmeden gösterdikleri performans Anadolu Efes oyuncularını şaşkına çevirmeye yetti.

Hummer´in rakibinden kaptığı topu tek başına götürüp smaç basketi (65-58) o ana kadar sakin sakin oturan Özkan Kılıç´ı alkışlayarak ayağa kaldırmaya yetti. Patron Cevdet Arınık da alkışlıyordu. Bandırma´nın yeni takımı TEKSÜT Bandırma güçlü Anadolu Efes, geçen yılın lig şampiyonu ve Avrupa Kupası finalisti karşısında galip gelebilecek mi sorusunun cevabını almış olmaları herkes gibi onları da mutlu ettiği bir gerçek. Bitime 1.34 dakika kala farkın 20 sayıya çıktığı an (84-64) Anadolu Efes resmen dağıldı.

Maç bitiminin ardından, 10 yıldan beri oyuncumuz olan ve sakatlığı nedeniyle oynayamayan ve basın tribününde önümüzde oturan yıldız oyuncumuz Rıdvan Öncel´e ?Nasıl oldu?? diye sordum. Cevap kısa ve espri doluydu:? ÇOK İYİ OLDU. BEN BUNDAN SONRA OYNAMIYORUM!?

Bravo teknik ekibe takımı çok güzel hazırlamışlar. (84-66)

Bravo TEKSÜT Bandırma BK, Çarşamba akşamı oynanacak FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 1. Hafta karşılaşmasında İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem maçı için başarılar dilerim.

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31