TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknolojiyle değil mektupla!

Kiraz Haliller İlkokulu öğrencileri, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak yeni kitle iletişim araçlarının kullanılmasıyla unutulmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için “Mektup Kardeşliği” projesi başlattı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Teknolojiyle değil mektupla!

ALİ TAYDAŞ

İzmir Kiraz Haliller İlkokulu öğretmeni Senem Kıyıcı Kahraman ve Kütahya Altıntaş İstiklal İlkokulu öğretmeni Yasemin İnce Koçak’ın kuruculuğunu üstlendiği “Mektup Kardeşliği” projesi Türkiye çapında 27 okul ile gerçekleştirildi. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak yeni kitle iletişim araçlarının kullanılmasıyla unutulmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için E-twinning kapsamında düzenlenen bu ulusal projede, farklı şehirlerde yaşayan öğrencilerin mektup arkadaşı olması sağlandı. Ülkemizin farklı coğrafyalarında yaşayan çocuklarımızın mektup gibi nostaljik denebilecek bir iletişim yoluyla kültürel etkileşim ve bilgi paylaşımı yapması amaçlanıyor. Kiraz Haliller İlkokulu 3 e-twining projesinden biri olan “Mektup Kardeşliği” projesinde öğrenciler heyecanla gelecek mektuplarını bekliyor.

Proje ile ilgili olarak Haliller İlkokulu Müdürü Nurettin Şimşek yaptığı açıklamada, “Sosyal medyanın bu denli hayatımıza girdiği ortamda öğrencilerimizin ve öğretmen arkadaşlarımın bu tür projelerde yer almaları okulum adına çok önemli. Benzer etkinlikler öğrencilerimizin sosyalleşmesini sağlaması yanında, unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşmanın da zevkini tattırmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz teknolojiyi etkin, verimli ve güvenli bir şekilde kullanmanın yollarını öğretmektedir” dedi.

“SAĞLIKLI SONUÇLAR VERECEK”

Projenin önemine vurgu yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Mektup kardeşliği, birbirini tanımayan öğrenciler arasında yeni dostluklar kurulmasına vesile oluyor. Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş mektuplaşma kültürünü canlandırıp, mektup bekleme heyecanını çocuklarımıza tattırıyor. Sosyal ve kültürel açıdan çocukların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bu etkinliklerin sağlıklı sonuçlar vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.