TEKNOLOJİYE VE HER ÇAĞA KAFA TUTAN SEKTÖR!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2017 - 08:18, Güncelleme: 21.03.2017 - 08:18
 

TEKNOLOJİYE VE HER ÇAĞA KAFA TUTAN SEKTÖR!

Günümüzde birçok meslek dalı yok olmaya yüz tuttu. Yaşı 60’ın üzerinde olan çoğu ustalar kendi branşlarında eserler bırakmaya çalışıyor. Fakat öyle meslekler var ki; teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin etkinliğini yitirmeyecek. İşte bunlardan bir tanesi kadın ve erkek kuaförleri…
HABER ASUDE ONAR Dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanın ortak ihtiyaçlarından biri olan saç ve sakal bakımı halen daha revaçta olan mesleklerden. Eskiden babalarımızın sermayesi bir ustura bir de tıraş köpüğüydü diyen Kuaför Halil Burhan şu açıklamalarda bulundu; “ Eskiden sadece kadınlarımız güzelliklerine ve bakımlarına özen gösterirlerdi şimdi beyler de kişisel bakımlarına çok önem veriyorlar. Eskiden sadece saç ve sakal tıraşı yaparken şimdi manikürden pediküre, cilt bakımından sire, saç ve sakal boyanmasına kadar berberler de hizmet veriyor. Ben Anamur’dan Manisa’ya gelerek mesleğimi icra ediyorum. 79 yılından beri bu meslekte bir ismim var. Manisa’da lakabım ‘Anamurlu’ olarak tescillendi. Ben Manisa’ya ilk geldiğimde 80 ile 100 arasında berber vardı. O dönemlerde uzun saç modaydı. 2000’li yıllardan sonra saç modası değişti. Artık Avrupai bir sistem ile hizmet veriyoruz. Ne kadar evlerde sakal tıraşı olunabilmesi için elektrikli tıraş makineleri çıksa da berber salonunda olunan tıraşa benzemiyor. Hele ki erkeklerin kendine bakma isteği daha da arttıkça bizim mesleğimiz tarihe karışmayacaktır.” BELİRLENEN FİYATLARA UYULMUYOR Manisa Kuaförler Odası tarafından belirlenen fiyatlara kimi meslektaşlarının uymadığını belirte Halil Burhan; “Belirlenen fiyatlar var, haksız rekabet için bu fiyatlar Kuaförler Odası’nın aldığı kararlar ile belirleniyor ama bunlara uymayanlar var. Bunların denetlenmesi lazım. Fiyatlarımızı duyunca, falanca yerde fiyatlar 2 katı diyip tepki veren müşterilerimizden bu durumu anlıyoruz.” diye konuştu.  
Günümüzde birçok meslek dalı yok olmaya yüz tuttu. Yaşı 60’ın üzerinde olan çoğu ustalar kendi branşlarında eserler bırakmaya çalışıyor. Fakat öyle meslekler var ki; teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin etkinliğini yitirmeyecek. İşte bunlardan bir tanesi kadın ve erkek kuaförleri…
HABER
ASUDE ONAR

Dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanın ortak ihtiyaçlarından biri olan saç ve sakal bakımı halen daha revaçta olan mesleklerden. Eskiden babalarımızın sermayesi bir ustura bir de tıraş köpüğüydü diyen Kuaför Halil Burhan şu açıklamalarda bulundu; “ Eskiden sadece kadınlarımız güzelliklerine ve bakımlarına özen gösterirlerdi şimdi beyler de kişisel bakımlarına çok önem veriyorlar. Eskiden sadece saç ve sakal tıraşı yaparken şimdi manikürden pediküre, cilt bakımından sire, saç ve sakal boyanmasına kadar berberler de hizmet veriyor. Ben Anamur’dan Manisa’ya gelerek mesleğimi icra ediyorum. 79 yılından beri bu meslekte bir ismim var. Manisa’da lakabım ‘Anamurlu’ olarak tescillendi. Ben Manisa’ya ilk geldiğimde 80 ile 100 arasında berber vardı. O dönemlerde uzun saç modaydı. 2000’li yıllardan sonra saç modası değişti. Artık Avrupai bir sistem ile hizmet veriyoruz. Ne kadar evlerde sakal tıraşı olunabilmesi için elektrikli tıraş makineleri çıksa da berber salonunda olunan tıraşa benzemiyor. Hele ki erkeklerin kendine bakma isteği daha da arttıkça bizim mesleğimiz tarihe karışmayacaktır.”

BELİRLENEN FİYATLARA UYULMUYOR
Manisa Kuaförler Odası tarafından belirlenen fiyatlara kimi meslektaşlarının uymadığını belirte Halil Burhan; “Belirlenen fiyatlar var, haksız rekabet için bu fiyatlar Kuaförler Odası’nın aldığı kararlar ile belirleniyor ama bunlara uymayanlar var. Bunların denetlenmesi lazım. Fiyatlarımızı duyunca, falanca yerde fiyatlar 2 katı diyip tepki veren müşterilerimizden bu durumu anlıyoruz.” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.