Ekonomi Teknolojide yarıyıl tatili hareketi

Teknolojide yarıyıl tatili hareketi

19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Okulların yarıyıl (sömestir) tatiline girmesiyle beraber teknoloji sektörü de hareketlendi.

Teknolojide yarıyıl tatili hareketi

Firmalar çocuk ve gençlere yönelik pek çok indirim kampanyası ve yeni uygulamayı duyurdu. Yarıyıl tatilini dolu dolu geçirmek isteyen öğrenciler için başta oyun turnuvaları olmak üzere pek çok etkinlik de düzenleniyor. Ancak siber tehlikelere de dikkat etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

İçeride, dışarıda oyun

Morhipo.com, sömestir tatilinin de yaklaşmasıyla kar tatili yapmak isteyenlere özel markaları sunuyor. Üşümeden karın tadını çıkarmanızı sağlayacak kayak montları 350 TL’den, kayak pantolonları 399 TL’den, termal içlikler yüzde 19.90 TL’den ve polar 59.90 TL’den başlayan fiyatlarla sizleri bekliyor.

Logitech G, başta öğrenciler olmak üzere tüm oyun tutkunlarını sevindirmek amacıyla yarıyıl tatilini özel bir indirimle karşılıyor. 15 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında, kulaklık, mouse, klavye, direksiyon gibi tüm oyuncu ekipmanlarında yüzde 20’ye varan indirim fırsatları sunuyor.

‘Cep’ bekleyenlere...

Sömestir tatiline giren çocukların en büyük hediye beklentisi cep telefonu. Oppo’nun A Serisi 2020, karne hediyeleri arasında yer alıyor. Seri A9 ve A5 modellerinden oluşuyor. Oppo A9’da 48 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş lens, 2 MP mono lens ve 2 MP portre lensi içeren çok amaçlı dörtlü kamera kurulumu var. A5 2020 de çok amaçlı dörtlü kamera kurulumu ve 12 MP ana kamerası ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Teknolojide yarıyıl tatili hareketi

Hem indirim, hem hediye

Media Markt da karne tatili nedeniyle 17-26 Ocak tarihleri arasında öğrenciler için indirime girecek. Tatile özel oyun konsollarından tabletlere, cep telefonlarından dizüstü bilgisayarlara ve akıllı çocuk saatlerine kadar binlerce ürüne karne indirimi uygulayacak. Öğrencilere özel indirimin yanında seçili ürünlerde teknolojiseverlere hediye de verecek.

Teknolojide yarıyıl tatili hareketi

Ekran kullanımına sınır koyun

Her ne kadar pek çok öğrenci teknolojiyle dolu bir tatil beklese de anne babalar onları ekrandan uzak tutmak için bazı sınırlar da koyabilir. Eset Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, çocukların elektronik cihazları sağlıklı kullanmaları için anne babaların örnek olmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Çocuklarınızın televizyonda ne izlediğini ve internette neler yaptığını bilmenize olanak tanıyan ebeveyn kontrolü yazılımları kullanın. Çocuğunuzun odasında televizyon, video oyun sistemi veya bilgisayar bulunmasına izin vermeyin. Gece uyku düzenini bozacak telefon ve diğer elde kullanılan eğlence cihazlarını da unutmayın. Onları ekranı olmayan etkinliklere katılmaya teşvik edin. Mümkün olduğu kadar dışarıda arkadaşları ile vakit geçirmesini, kitap okumasını veya masa oyunları oynamasını sağlayın. Evinizde elektronik cihazlara izin vermediğiniz alanlar belirleyin. Yemek odası veya mutfak, yemek ve aile sohbeti için ayrılmış teknoloji içermeyen bir alan olmalıdır.

Haberin Devamı

Teknolojide yarıyıl tatili hareketi

Tehlikelere dikkat edelim

Tatilde zamanlarının büyük bir kısmını akıllı telefon, tablet ve bilgisayarla geçirmek isteyen çocukların maruz kalabileceği dijital tehlikeler de var. Bitdefender Antivirüs Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, çocukların dijital dünyadaki tehlikelerden korunabilmesi için anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. Çocuğunuzun internet geçmişine ara sıra göz atın. Yaşına uygun olmayan bir içeriğe maruz kalıp kalmadığına dikkat edin. Elektronik cihazlarla ilgili kurallar koyun ve onlarla nelerden endişelendiğiniz hakkında konuşun. Neye izin verip neye vermediğinizi ve nedenlerini açıklayın. Çocuğunuza mobil uygulamalar indirirken dikkatli olması konusunda öğüt verin. Çocuğunuz sosyal medyada hesap oluştururken, gizlilik ayarları için ona yardımcı olun ve maruz kalacağı içerikleri kısıtlamak konusunda teşvik edin. Uygulama izinleri konusunda temkinli olun. Güvenlik yazılımıyla uygunsuz içerikleri engelleyin.

Haberin Devamı

Teknolojide yarıyıl tatili hareketi