Teknoloji Fakültesinin Dekanı Geyveli Profesör Çay,

Teknoloji Fakültesinin Dekanı Geyveli Profesör Çay,

GEYVELİ PROF ÇAY, DEKANLIĞA ATANDI

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’na Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Geyve’li Prof.Dr. Yusuf Çay atandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın rektör atanmasının ardından bir süre devam ettirdiği dekanlık görevi, Teknoloji Fakültesi’nde gerçekleştirilen törenle Yusuf Çay’a devredildi. Törene, Rektör Mehmet Sarıbıyık’ın yanısıra Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sinan Serdar Özkan, Genel Sekreter Dr.Öğr.Üyesi Gökhan Ergen ve Teknoloji Fakültesi’nde görev yapan akademisyenler katıldı.

“Büyük başarılara imza attık”

Rektör Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, 2013 yılından itibaren Teknoloji Fakültesi dekanlığı görevini üstlendiğini belirterek, Türkiye’de uluslararası akreditasyonu gerçekleştirilen tek Teknoloji Fakültesi olma özelliğinde olduklarını ifade etti. Rektör Mehmet Sarıbıyık: “ Teknoloji Fakültesi’nde ekip ruhuyla büyük başarılara imza attık, fakülte öğrencilerimizin sanayide bir dönem tam zamanlı iş yeri uygulama modeliyle daha nitelikli bir şekilde mezun olmalarını sağladık. Birçok öğrencimiz, eğitimi tamamlamada iş teklifleri almaya başladı. Üniversite sanayi işbirliği çalışmalarımız neticesinde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli bireyleri hep birlikte yetiştirmeye başladık. Sayın Yusuf Hocamız da fakültemizi daha iyi yerlere taşıyacaktır. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.

Teşekkür etti

Rektör Mehmet Sarıbıyık, Üniversite’nin fiziki ve idari yapılandırılmasının hızla devam ettiğini vurgulayarak, Rektörlük hizmetleri Teknoloji Fakültesi binasında verdiklerini belirtti. Mehmet Sarıbıyık, “ yoğun bir tadilat çalışması gerçekleştiriliyor, büyük oranda da tamamlandı. Bu vesileyle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Zeki Toçoğlu’na da bir kez daha desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. İmkanlar dahilinde fiziki alanlarımızı kullanıma hazır hale getiriyoruz. Daire başkanlıklarımızı oluşturuyoruz. Yeni olmanın artıları ve eksileri olabilir; ama biz krizleri doğru yönetirsek fayda sağlayacağımızı da biliyoruz. Bu kapsamda attığımız her adımı dikkatlice ve kararlılıkla atıyoruz.

Ekip ruhu

Dekanlık görevine atanan Yusuf Çay da kendisine verilen destekten dolayı Rektör Sarıbıyık’a teşekkür ederek, Teknoloji Fakültesi’nin başarı çıtasını daha da ileriye taşıyacak çalışmaları ekip ruhuyla gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yusuf Çay kimdir?

1963 yılında Sakarya’nın Geyve ilçesinde doğdu. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 1986 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1988 yılında Gazi Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu’na Öğretim Görevlisi olarak atandı. 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Michigan Ferris State Üniversitesi’nde YÖK-Dünya Bankası bursu ile mesleki araştırmalarda bulundu. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamladı. 1997 yılında Düzce Meslek Yüksek Okulu’nda Yrd. Doç. Dr. Unvanını aldı. Düzce MYO da Anabilim dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2009 yılında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2012 yılında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’n de Doçent oldu. Amerika Birleşik Devletleri, Louisiana, Southern Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne atandı. Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2018 yılında Profesör unvanını aldı.

Akademik olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın çalışmalarıyla birlikte bilimsel projelerde araştırmacı, danışmanlık ve yürütücü olarak görevler yapmıştır. Prof. Dr. Yusuf Çay evli ve üç çocuk babasıdır.

Ercan DEMİR-geyvemedya.com

Yayınlama: 07.12.2018
Düzenleme: 12.12.2018 14:23
1.386
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.