Teknofest Gaziantep'te! Havada şov başlıyor

Düzenleyen:
Teknofest Gaziantep'te! Havada şov başlıyor

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Teknofest, bu yıl İstanbul'un dışında ilk defa bir Anadolu ilinde gerçekleştirilecek. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde Türk Yıldızlarının nefes kesen gösterilerinin eşliğinde start alacak olan festival 27 Eylül'e kadar gezilebilecek.

Bu yıl ki yarışmalara 84 ülkeden 20 bin 197 takım ve 100 binin üzerinde rekor başvuru geldi. Festival kapsamında finale kalan beş bin genç roketten insansız hava aracına, eğitimden tarım teknolojilerine, model uydudan uçan arabaya kadar 21 farklı kategoride yarışacak. Türkiye’nin en önemli projelerinden olan Millî Muharip Uçak’ın simülatörünü geçtiğimiz yıl ilk defa Teknofest'te katılımcıların deneyimine sunan TUSAŞ, bu yıl da ilkleri gerçekleştirmeye devam edecek. Yarışmada dereceye giren takımlara ise toplam üç milyon lira ödül dağıtılacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...