info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2854
Dolar Satış
:
32.3436
Euro Alış
:
34.8023
Euro Satış
:
34.8650
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlıdaki 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarında Gaziler Hak Ettikleri Yerdeydi

30 Ağustos zafer bayramı nedeniyle,Muratlı Hürriyet meydanında,Atatürk heykeli önünde tören düzenlendi.

 
Her yıl,siyasilerin,kamu kurum ve kuruluşları ile,sivil toplum kuruluşlarının engellemesiyle kendilerine ait gaziler günü ve bayram törenini gerilerden izleyen gaziler,bu kez Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun müdahalesiyle hak ettikleri yerde törene katıldılar.(ön saflarda,kaymakamın yanında)Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program,Çelenk koyma merasimiyle devam etti.Çelenk merasiminin ardından Muratlı ilçe Jandarma komutanlığından Astsubay Üstçavuş Cem Yılmaz’ın konuşması törene damgasını vurdu.Cem Yılmaz yaptığı konuşmada,
“Bugün,zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk ordusunun,Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan düşmana karşı kazandığı şanlı zaferin 92. Yıl dönümüdür.
 
 
Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer,Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenen bir ulusun bağımsızlığını,milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kalarak,ne şekilde kazandığını gösteren emsalsiz tarihi olaylardan biri olmuştur.
 
 
Bu zafer,sadece savaşa son vermekle kalmamış,aynı zamanda modern Türkiye’yi yaratacak reformları başlatmak için ilk kıvılcım ve güç olmuştur.
92 Yıl önce,Türk ulusunun bin yıldır yurt yaptığı Anadolu’yu istila etmek ve paylaşmak için büyük bir ihtiras içerisinde saldıran düşman ordularına karşı,yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesareti ile ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin,bugün de bu uğurda aynı inanç ve azimle canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Büyük Türk milleti,rahat ol.Bağrından Mustafa Kemal’i çıkaran varlığının ve birliğinin yılmaz savunucusu Türk ordusu,daima milletin emrinde ve milletinden aldığı güçle,zaferlere yürüyecektir.
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün teminatı olan Türk ordusu,Türk yurdunun şan ve şerefini,içten ve dıştan gelebilecek her türlü tehlikelere karşı korumak için,vazifesini ifaya hazırdır.
 
 
30 Ağustos zaferi ile,yok edilmek istenen milli varlığımızı kurtaran,Cumhuriyetimizi bize armağan ve emanet eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere,silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle,kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.Ruhları şad olsun”Dedi. 
Konuşmanın ardından,Balabanlı mahallesinden Mehmet Yangöz’ün, “30 Ağustos”şiiri törendekilerden büyük alkış aldı.Öğrencilerin şiir okumasıyla, Hürriyet meydanındaki tören son bulurken,buradan Atatürk’ün Muratlı’da misafir olduğu ve müzeye çevrilen evde,Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun ev sahipliğinde bir ziyaret ve ikram programıyla 30 Ağustos Zafer bayramı etkinlikleri sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin