info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaraydan Ekonomik Tarife

Galatasaray, Türk Hava Yolları ve Huawei ile sponsorluk konusunda anlaştı.

Sezona göğüs reklamı olmadan başlayan Galatasaray, yurt dışında THY, yurt içinde ise Çinli telekomünikasyon devinin reklamlarını taşıyacak. Geçen sezon Türk Telekom’dan 7 milyon dolar alan sarı-kırmızılıların bu iki anlaşmadan 3.5 milyon dolar gelir elde edeceği belirtildi.
 
Sezona göğüs reklamı olmadan başlayan Galatasaray sonunda sponsorluk sorununu çözdü. Cim-Bom, göğüs reklamı için iki önemli firma ile anlaştı. İki reklam birden alarak yeni bir döneme daha imza atan sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi için Türk Hava Yolları ile anlaşma sağlanırken, Spor Toto ve Türkiye Kupası için ise Çinli telekomünikasyon firması  Huawei’yle ile 1 yıllık protokol yaptı.
 
G.Saray’ın yeni göğüs reklamı anlaşması 1 sene için geçerli olacak. İki üst düzey firma ile yurt içi ve yurt dışı ayrı olmak üzere sponsorluk anlaşması yapacak olan Aslan, kasasına toplam 3.5 milyon dolar koyacak. Sarı-kırmızılıların göğüs reklamı için daha önce Türk Telekom’dan aldığı rakam da yine 7 milyon dolardı.
 
G.Saray, anlaşma sağladığı iki firma aynı zamanda üst düzey dünya takımlara da sponsorluk yapıyor. Türk Hava Yolları, Şampiyonlar Ligi’nde B.Dortmund, Barcelona ve M.United’ın da ulaşım sponsorluğunu üstleniyor. G.Saray’ın Türkiye’deki maçlarında forma sponsorluğunu yapacak olan Huawei ise Avrupa’da bir çok önemli kulübe reklam veriyor. Şirketin, Arsenal, PSG, Schalke, Ajax gibi önemli takımlarla sponsorluğunu bulunuyor.
 
İlk kez uygulanacak
 
G.Saray’ın iki sponsorla anlaşması formülü Türkiye’de ilk kez uygulanacak yeni bir sponsorluk modelini beraberinde getirecek. G.Saray’ın geliştirdiği bu modele göre yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 2 farklı forma sponsoru olacak. THY ile anlaşmasını resmi siteden duyuran sarı-kırmızılılar, Huawei ile görüşmelere başlandığını da borsaya iletti.