info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.1650
Dolar Satış
:
32.2229
Euro Alış
:
34.8285
Euro Satış
:
34.8912
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atatürk Büstlerine Sistematik Saldırı

Lice’de PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılmasına tepki gösteren terör örgütü yandaşları Güneydoğu’daki bazı kentlerde Atatürk büstlerine saldırarak tahrip etti...

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılması ve operasyon sırasında bir kişinin ölmesi nedeniyle önceki gün Hakkâri, Diyarbakır ve Tunceli’de olaylar çıktı. Bazı kentlerde Atatürk büstleri tahrip edilirken Tunceli‘de Jandarma karakoluna taciz ateşi açıldı. Lice’de bulunan Abalı Jandarma Karakolu’nun üs bölgesine de PKK havan atışıyla saldırı düzenledi.
 
PKK yandaşları, önceki gece Hakkari kent merkezindeki çeşitli mahallelerde yollara barikat kurup ateş yaktı. Yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan yüzü maskeli göstericiler, polislere de taş, havai fişek ve molotofkokteylleri ile saldırdı. Polisin, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale ettiği grup, Hakkari Anadolu Lisesi bahçesindeki Atatürk büstünü ateşe verdi. Göstericiler, kazmalarla yerinden söktükleri büstü tahrip etti.
Lice’de havanlı saldırı
Lice yakınlarındaki Abalı Jandarma Karakolu’nu koruyan üs bölgesine, dün Sabah saatlerinde PKK’lılar tarafından havanla saldırı düzenlendi. Dört havan mermisinin atıldığı saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Üs bölgesindeki görevli askerlerin de uzun namlulu silahlarla, havan mermisinin atıldığı bölgeyi ateş altına aldı.
Tunceli’de taciz ateşi
Tunceli’nin Hozat ilçesinde yapımı devam eden Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı binasına önceki gece PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı girişiminde bulunuldu. Karakoldaki askerlerin karakola sızma girişimini termal kameralarla tespit etmesi üzerine PKK’lılar üç ayrı noktadan karakola uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine PKK’lılar ormanlık alana kaçtı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, DBP’liler, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi de dün kent merkezindeki Sanat Sokak üzerinde toplanıp, Cumhuriyet Bulvarı’na yürüyen protestocular, burada karayolunu trafiğe kapattı. Ak Parti aleyhine sloganlar atan protesotcular, 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.
Antalya’da gerginlik
HDP Antalya İl Başkanlığı Lice’de yaşanan olaylara ilişkin tepki yürüyüşü düzenledi. Kapalıyol’dan Attalos Heykeli önüne kadar süren yürüyüş nedeniyle Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ve sivil polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan HDP’li gruba, çevredeki bazı vatandaşlar Türk Bayrağı açarak tepi gösterdi. Grup daha sonra geldiği yöne doğru yürüyerek dağıldı.
Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Lice’deki Mahsum Korkmaz heykeline el konulması sırasında çıkan olayların ardından başlayan gerginliğin tırmandırılmaması konusunda sağduyu çağrısı yaptı. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yaptığı açıklamada bu tür olayların çözüm sürecine zarar verdiğini söyledi. İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Raci Bilici de “Temennimiz çözüm sürecine etki etmemesidir. Gerginlik bu noktada sonuçlanmalı” diye konuştu.
Twitter’dan paylaşıldı
PKK’nın şehirlerde faaliyet gösteren ve kendilerine “Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi” (YDG-H) ismini veren grupları, önceki gece Twitter’dan çok sayıda tahrip edilmiş Atatürk büstü fotoğrafı paylaştı. Twitter’daki hesaplarından Hakkari, Batman ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bazı okullarda bulunan heykellerin tahrip edildiğine ilişkin mesajlar paylaşıldı.