info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslan Zafer Peşinde

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki ikinci maçında bugün İngiliz devi Arsenal’e konuk olacak. Emirates Stadı’nda saat 21.45’de başlayacak olan Arsenal-Galatasaray müsabakasını, İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetecek.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki ilk maçında evinde Belçika temsilcisi Anderlecht'le 1-1 berabere kalarak kötü bir başlangıç yapan Galatasaray, Arsenal deplasmanından puan çıkarmaya çalışacak. İlk maçında Borussia Dortmund'a 2-0 mağlup olan Arsenal ise seyircisi önünde kazanmak istiyor.
 
Avrupa Kupaları'nda İngiliz ekipleriyle 19 kez karşılaşan Galatasaray, 3 galibiyet, 8 beraberlik, 8 yenilgi aldı. Galatasaray, bu maçlarda 17 gol atıp, kalesinde 31 gol gördü.
 
Galatasaray, tarihinin en anlamlı maçlarından bir tanesini Arsenal’a karşı oynadı. 17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’da Parken Stadı’nda oynanan UEFA Kupası Finali'ni penaltı atışları sonucu 4-1 kazanan Galatasaray, Türk Futbol tarihinin ilk Avrupa kupasını havaya kaldırmıştı.
 
Her iki takım UEFA Kupası'nın ardından 4 Ağustos 2013'te Emirates Cup'ta karşı karşıya geldi. Turnuvada Porto ve Arsenal ile karşılaşan Galatasaray, her iki maçıda kazanarak şampiyon olmuştu.
 
Arsenal'in Fransız menajeri Arsene Wenger, daha önce Galatasaray ile 5 kez karşılaştı. 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası Çeyrek Finali'nde Galatasaray ile Wenger'in çalıştırdığı Monaco karşı karşıya geldi. Eşleşmede Galatasaray, Monaco’yu 1-0 ve 1-1 skorlarla elemişti. Galatasaray ile Fansız teknik adamın yolları 1993-94 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında bir kez daha kesişti. Arsene Wenger’in başında bulunduğu Monaco ile karşılaşan Sarı-kırmızılılar, bu kez 2-0 ve 3-0’lık skorlarla maçlarını kaybetti. 1999-2000 sezonunda Galatasaray’a bu kez Arsenal ile rakip olan Wenger, UEFA Kupası Finali'ni kaybederek sahadan üzülen taraf olarak ayrıldı.
 
Arsenal, Galatasaray'ın dışında Türk takımları ile dört kez eşleşti. Üç kez Fenerbahçe, bir kez daha Beşiktaş’a rakip olan Arsenal bu eşleşmelerin tamamında tur atlayan taraf oldu.
 
Son iki sezonda da Şampiyonar Ligi'nde yer alan Galatasaray, 2012-13 sezonunda çeyrek finale yükselmiş, geçtiğimiz sezon ise son 16 turuna kalmıştı..
 
Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayan Arsenal, bu sezon Premier Lig’de 6. hafta sonunda 10 puanla 4. sırada yer alıyor.
 
MAÇ ÖNCESİ TAKTİK ÇALIŞMA
Galatasaray, Arsenal mücadelesi için son antrenmanını maçın oynanacağı Emirates Stadı'nda gerçekleştirdi.
 
Antrenman öncesi teknik direktör Prandelli, önce kaptan Selçuk İnan, sonra da Brezilyalı oyuncu Felipe Melo ile saha içinde özel görüşmeler yaptı.
 
Galatasaray'ın antrenmanına Londra kafilesinde yer alan tüm oyuncular katıldı. Antrenmanın basına kapalı bölümünte teknik direktör Prandelli'nin Sarı-kırmızılı oyunculara taktik ağırlıklı çalışma yaptığı bildirildi.
 
Galatasaray'ın yer aldığı D Grubu'ndaki diğer maçta ise Anderlecht ile Borussia Dortmund, yine saat 21:45'te Belçika'da karşı karşıya gelecek.