Ayaz: Aile hekimliği sistemi için acil servisler feda edildi

Tekirdağ Tabip Odası Başkanlığı tarafından Çerkezköy Özel İRMET Hastanesi'nde "Acil Servisler" konulu panel düzenlenirken, panelde acil serviste yaşanan problemler masaya yatırıldı.

Çerkezköy 29.01.2015 14:47:00 0
Ayaz: Aile hekimliği sistemi için acil servisler feda edildi

TEKİRDAĞ İÇİN FAYDALI OLACAK

Panele; Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz, Dr. Mehmet Eryılmaz, Dr. Kürşat Koparan, Dr. Ali Çolak ve Özel İRMET Hastanesinin Başhekimi Ahmet Türker ve çok sayıda doktor katıldı. Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz son dönemlerde acil servislerde yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik, bir tartışma platformu oluşturmalarının Tekirdağ için çok faydalı olacağını ifade etti.

OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ

Acil Servislerde yaşanan sorunların bilimsel alanlarda tartışarak çözüm önerileri oluşturup yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Ayaz “Aile Hekimliği sisteminin hayata geçmesi ile birlikte Acil Servislerde yaşanan problemler arttı. Aile Hekimliği sistemi ile birlikte oluşan hekim ihtiyacının, acil servislerdeki deneyimli hekimlerin Aile Hekimliklerine kaydırılarak çözülmeye çalışılması bu alandaki sıkıntıların temelini oluşturdu” dedi.

DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK

Aile hekimliği sistemi için Acil Servislerin feda edildiğini ileri süren Ayaz “Acil servislerde oluşan bu sorunların nasıl aşılabileceğine yönelik bu konuda uzman kişiler ile birlikte bir panelin Tekirdağ için faydalı olacağını düşündük ve bu konuya dikkat çekmek istedik. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu panelde acil servisler ile ilgili tüm sorunların tartışılmasını hedefledik” dedi. Panelde Dr. Mehmet Eryılmaz, Dr. Kürşat Koparan ve Dr. Ali Çolak da sunum yaptı. 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10