Ürgüp’ün Ortahisar beldesinde halka seslenen CHP’nin iddialı Milletvekili adayı Bülent Tekiner net konuştu: “8 Haziran sabahı Nevşehir’den Ankara’ya, CHP Hükümeti’nin Bakanı olarak gideceğim.”

Girdiği önseçimden birinci çıkarak Nevşehir örgütünün üzerindeki ölü toprağını silken ve Cumhuriyet Halk Partisini 7 Haziran seçimleri için il genelinde iddialı bir konuma taşıyan Bülent Tekiner, Ürgüp’ün Ortahisar Beldesinde gövde gösterisi yaparak, halka seslendi, net mesajlar verdi. Nevşehir’in Ankara’da temsil edilmediğini savunan Tekiner, Bakan olmak için çalışacağının sözünü vererek vatandaşlardan destek istedi.

ÇİVİ ÇAKMAMIŞLAR
Nevşehir’in iradesinin 3 dönemdir Meclis’te temsil edilmediğini söyleyen Tekiner, 7 Haziran seçimleri için iddialı olduğunu “3 dönem üst üste tek başına iktidar herkese nasip olmaz. Nevşehir üç dönemdir, üç iktidar temsilcisini Ankara’ya, sizleri temsil etsinler diye gönderiyor. Sonuç ortada. Bu vekillerimizi Meclis TV’de gören, duyan var mı? Bir tartışma programında Türkiye’nin sorunlarını, Nevşehir’imizin sorunlarını tartışırken, çözüm önerilerini anlatırken duyan var mı? Son 12 yılda Kamu Yatırımları bakımından komşu illerimizin gerisinde kalmışız. Türkiye genelinde kamu yatırımlarından faydalanan iller sıralamasında Nevşehir 78. sıraya gerilemiş. Nevşehir’e deyim yerindeyse çivi çakılmamış. Gurur mu duyalım? Bu tabloyu yaratanları alkışlıyoruz. 8 Haziran sabahı Nevşehir’i değiştirmek üzere alkışlarımızla sandığa uğurluyoruz.” sözleriyle ortaya koydu.

NEVŞEHİR’E İHANET ETMEM
Seçimden seçime Nevşehir’i, köyünü ve köylüsünü hatırlayanlar için bir gecede Belediyeleri köye çevirmenin sorun olmadığını ancak Nevşehirli’nin bu konuda çok mağdur edildiğini, Belediyesi kapatılarak köye ve mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların kaderlerine terk edildiğini söyleyen Bülent Tekiner, “Benim omuzumda soyadımdan gelen büyük bir sorumluluğum var. Büyüklerim bilirler, ben Zeki Tekiner’in oğluyum. Nevşehir’e ihanet etmem. Edene de müsaade etmem.” dedi.

BAKAN OLACAĞIM
Hedefi olmayan, vizyonsuz vekillerin Nevşehir’i cazibe merkezi haline getiremeyeceğini ifade eden Bülent Tekiner, iddialı konuştu. Hedefinin CHP iktidarında Bakan olmak olduğunu açıklayan Tekiner, “İddiasını ortaya koyamayanlar, Meclis sıralarında sadece “el kaldır indir” yaparak kol kaslarını güçlendirirler. Oysaki benim Nevşehirlilere sözüm var; Bakan olarak, Muşkara’ma hizmet edeceğim. 8 Haziran sabahı sadece Milletvekili olarak değil, aynı zamanda CHP iktidarının Bakanı olarak Ankara’ya gideceğim” diye konuştu.
Ortahisar Meydanında büyük bir kalabalığa seslenen Bülent Tekiner daha sonra İl Başkanı Kamil Gülmez, Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir, Ortahisar Belde Başkanı Ayhan Yüksel ile Gençlik ve Kadın Kolları üyelerinden oluşan kalabalık bir heyetle Kamyon Garajını ziyaret ettiler. Tekiner ayrıca çevredeki esnafla da sohbet ederek, destek istedi.