Tekel esnafı, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyecek: Bu durum bizi bitirme noktasına getirdi

Yaren Çolak

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) tekel bayilerine içki satışı konusunda uygulanan saat kısıtlamasına ilişkin tepkilerini sürdürdü. Saat 22.00’den sonra içki satışı gerçekleştiremeyen, gerçekleştirdikleri takdirde ise ciddi para cezalarıyla karşılaşan tekelcilere tepki çekmek amacıyla TTBP İstanbul Sorumlusu Özkan Derviş, İstanbul Kadıköy’den Ankara’da bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı’na kadar yürüyüş eylemi gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin BirGün’e açıklamalarda bulunan Derviş, bu yasa sebebiyle dükkânlarını işletemediklerini belirterek şöyle konuştu: “Ben arkadaşlarımdan anahtarlarını alıp tekel sahiplerini temsilen Tarım Bakanlığı’na yürüyeceğim ve anahtarlarımızı onlara teslim edeceğim. ‘Biz bu yasa yüzünden dükkânlarımızı işletemiyoruz buyrun gelin siz işletin’ diyeceğim.”

CEZALAR ÇOK YÜKSEK

Yürüyüşü tek başına yapacağını söyleyen Derviş, sözlerini şöyle noktaladı: “Böyle bir yürüyüş yapacağım çünkü biz tekeller artık serbest ticaret yapmak istiyoruz. Saat 22.00’den sonra alkol satışını yasaklayan yasasının tamamen kaldırılmasını veya kaldırılmazsa bile en azından 24.00’e uzatılmasını talep ediyoruz. Bizim sorunumuz saat 22.00’den sonra alkol satışı yapamıyor oluşumuz. Bu durum bizi bitirme noktasına geldi. 22.00’den sonra yapılan satışların cezaları çok yüksek.”