Tekel Binası Aynı Firmaya Verildi

Tekel Binası Aynı Firmaya Verildi

Tekel Binası Aynı Firmaya Verildi

Akçaabat Ajans ÖZEL HABER

Akçaabat’ta adeta yıllardır kanayan yara haline gelen Tekel binası yine gündeme geldi.  Otel ve Tekstil fabrikası olmak şartıyla 10 yıl önce ihale edilen ve zamanla bu şartları yerine getiremediği gerekçesiyle tahliyesine karar verilen Tekel Binası, aynı firmaya yeniden zorunlu olarak verildi.

Akçaabat Belediyesi tarafından eski tekel binalarından sonuncusu otel yapımı şartıyla 2008 yılında ihale ile kiraya verilmiş ve ihaleye tek firma olarak katılan Korlus Litd.Şti yıllık 30 bin lira teklif ederek ihaleyi kazanmıştı. Aradan geçen süre içerisinde Tekel binasının alt katlarında tekstil fabrikası açan ve üst katlarında da otel için tadilata başlayan firma, ekonomik sıkıntıya düşünce önce otel bölümünün inşaatını durdurmuş, ardından da tekstil atölyesindeki çalışmalara ara vermişti.

Mahkeme Firmayı Haklı Buldu.

Öte yandan şartları yerine getirmeyen ilgili firma Akçaabat Belediyesi tarafından tahliye edilmesine karar verildi ve tahliyesi sağlandı. Buna karşılık mahkeme yoluna giden ilgili firma mahkemeyi kazanarak Akçaabat Belediyesi’ni haksız buldu.  Haksızlığa uğradığını iddia eden mahkeme sonucu Akçaabat Belediyesi’ne karşı 8.5 milyon liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı ve daha halen devam ediyor.

Belediye Firma İle Anlaşmaya Gitti.

Alınan bilgilere göre, Akçaabat Belediyesi aleyhine 8,5 milyon liralık maddi ve manevi tazminat talep eden firma ile Akçaabat Belediyesi anlaşmak istedi.  Tekel binasını geri isteyen firma buna ek olarak 3 yıllık ek kiralama süresi ve binayı otel olarak  9 ayda bitirip faaliyete başlama taahhüdünde bulundu. Buna karşılık açmış olduğu 8,5 milyonluk tazminattan da vazgeçeceğini belediyeye bildirdi.

Konu Meclis Gündemine Geldi.

Akçaabat Belediye Meclisi’nin gündemine gelen Tekel binasının tekrar eski ihaleyi alan firmaya 3 yıl ek kiralama (12+3)  konusu mecliste tartışmalara neden oldu.  Karara İyi Parti’den Aslan Güner ve  bağımsız üye Tuncay Demirci karşı çıktı.

EK Protokol İle Aynı Firmaya Verildi.

Akçaabat Belediye Meclisi’nde çoğunluk ile kabul edilen teklife göre, Akçaabat Tekel Binası yapılacak ek bir protokol ile yeniden aynı firmaya verilecek. Firma bu sürede belediyeye ek kira da ödeyecek.

Nadir “Belediye Doğru Olanı Yaptı”

Konuyla ilgili görüş aldığımız AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, yapılan anlaşmadan Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat’ın kazançlı çıktığını belirtti. Nadir “Tekel binası kısa bir süre tekstil atölyesi olarak hizmet etti. Daha sonra gelişen olaylar neticesinde boşaltıldı ve yıllardır atıl durumda. İlgili firma belediye aleyhine açmış olduğu davayı kazandı. Belediye de firma ile anlaşma yoluna giderek zaman hem gelmesi muhtemel olan bir maddi külfetten kurtulmuş olacak hem de Akçaabat bir otel kazanmış olacak. Burada Akçaabat’ın menfaatine alınan bir karar var” dedi.

Gedikli “Akçaabat’ın menfaatini gördüğüm için evet dedim”

Teklife evet oyu veren İyi Parti’den Erol Gedikli,  Akçaabat’ın menfaatini gördüğüm için evet oyu verdim dedi. Gedikli “Firma mahkemeye gitmiş ve bu mahkemeyi kazanmış.  Şimdi  anlaşma yoluna gidiliyor. Bu anlaşmada Akçaabat’ın faydasını gördüm. Sonuç olarak 9 ayda  bu binayı otel olarak bitirip hizmete sunma taahhüdünde bulunuyor. Bu sürede bitiremez ise tüm haklarından feragat edecek.” Dedi.

Güner "Süreç İçerisindeki Belgeleri İstedim"

İyi Parti Meclis Üyesi Aslan Güner ise konuyla ilgili şuan bir açıklama yapmayacağını dile getirerek "Başkan Osman Nuri Ekim'den Tekel Binasının süreci ile ilgili belge ve bilgileri yazılı olarak talep ettim. Bana verilecek cevap üzerine bir açıklama yapacağım" dedi.

Firma Çalışanları Mağdur Etmişti.

Tekstil atölyesinde ihale gereği çalıştırması gereken işçilere zamanında ödeme yapmayan ilgili firma, çalışanlar tarafından birçok kez mahkemeye vererek alacaklarını tahsil yoluna gitti. Bazı alacaklılar ise atölyedeki tekstil makinelerini haczederek maaşlarını alma yoluna giderken, birçok çalışan ise ücretlerini alamadı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler