22 Şubat 2020 09:12

Bergama'da bulunan Tariş Yemta'da 7 işçi işten atıldı

İzmir Bergama’da bulunan Tariş Yemta Yem Hayvancılık fabrikasında çalışan 7 işçi Tekgıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkartıldı.

Fotoğraf: Tek Gıda-İş Sendikası

Reklam

İzmir Bergama'da bulunan Tariş Yemta Yem Hayvancılık fabrikasında çalışan işiler, kötü çalışma koşulları ve düşük ücrete karşı Tekgıda-İş Sendikasına üye oldu. Sendikanın yetkiyi kazandığını öğrenen patron ise işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yaptı. İşçiler istifayı kabul etmeyince 7 işçi işten atıldı. İşten atmalara karşı Tekgıda-İş İzmir 7 No'lu Şubesi fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Tekgıda-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Ömer Atabey, "Tariş Yemta A.Ş. işçileri; kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlerden dolayı anayasal hakları olan sendikaya üye olma haklarını kullanarak, Tekgıda-İş Sendikamıza üye olmuşlar ve yeterli çoğunluğa ulaşılmış, akabinde sendikamız Bakanlığa yetki başvurusunda bulunmuştur. Bunu duyan Tariş Yemta A.Ş.  yönetimi bir hukuksuzluğa imza atmış, üyelerimize sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı ve tehditler oluşturarak, 7 üye arkadaşımızın iş akdini sonlandırmış, ellerinden çalışma özgürlüklerini almıştır" diyerek süreci anlattı.

"TARİŞ YÖNETİMİNİ ANAYASAL HAKLARA SAYGI DUYMAYA DAVET EDİYORUZ"

Sendika avukatlarına baskı ve tehditler savuran yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Atabey, işçilerin işe iadeleri için de hukuksal sürecin başlatıldığını dile getirdi. Atabey, "Örgütsüz toplum demokratik olamaz! Tariş Yemta A.Ş. yöneticilerini yaptıkları bu hukuka aykırı uygulamalarından dolayı kınıyor ve işten çıkartılan 7 işçi arkadaşımızın işe iadelerinin bir an önce gerçekleşmesini talep ediyoruz. Tariş yönetimini hukuka uygun davranmaya, anayasal haklara saygı duymaya davet ediyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam