Tek adam rejiminin üretim, liyakat ve demokrasiden uzan bir yaklaşım sergilediğini ve bunun doğal sonucu olarak ekonomik krizin olağan hale geldiğini vurgulayan Ömer Fethi  Gürer, “CHP olarak olan biteni seyretmek yerine çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çözüm önerilerini halkımıza anlatıyoruz. AKP iktidarının da bu önerileri dikkate almasını ve ülkemizi bu darboğazdan kurtaracak olan reçetemizi iyi okumasını istiyoruz” diye konuştu.  
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle, Türkiye’de artan ekonomik sorunlarla ilgili CHP’nin çözüm önerilerini anlatmak üzere Kırklareli’ne gitti. 
İlk gün Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikaları ziyaret eden Gürer, CHP’nin ‘ekonomik kriz reçetesini’ anlattı.  Gürer, ekonomideki sorunların aşılması için ilk önce sorunların doğru tespit edilmesi gerektiğini belirtti. 
KILIÇDAROĞLU’NUN GEÖREVLENDİRDİĞİ VEKİLLER SAHAYA İNDİ 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ekonomik sorunların çözümüne yönelik eylem planının halka anlatılması için verdiği talimat doğrultusunda görevlendirdiği milletvekilleri sahaya indi. Bu kapsamda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Kırklareli’ne gitti. Milletvekili ve parti yöneticilerinden oluşan heyetle Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Gürer, CHP’nin ekonomik gelişmelerle ilgili çözüm önerilerini anlattı. 
GÜRER LÜLEBURGAZDA
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Kırklareli’ndeki ilk durağı Lüleburgaz ilçesi oldu. Gürer, Kırklareli Milletvekili Turani Kayan, CHP Kırklareli il yönetim kurulu üyeleri Binnur Güdüceler, Şerife Kaya, Turan Derici, Hakan Dedeoğlu, Osman Gönül, Lüleburgaz ilçe başkanı Bülent Metin, Başkan Yardımcıları Sadettin Kızmaz,  İsmail Buğut ve eski İlçe Başkanı Özgür Kaya’dan oluşan heyetle birlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’yi ziyaret etti.  Ömer Fethi Gürer, ziyaret sırasında Türkiye’deki ekonomik tablodan bahsederek, partisinin bu olumsuzlukları önleyecek çözüm önerilerini sıraladı. CHPli belediyelerin başarılı çalışmalar yaptığını ve belediyeciliğin Sosyal Demokrat anlayışla halkın sorunlarına çözüm ürettiğini belirtti. 
LÜLEBURGAZ VE BABAESKİ’DE YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ
Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyet daha sonra Petrol- İş Sendikası Lüleburgaz Şube Başkanlığını ziyaret ederek, burada sendikanın Genel Merkez Mali Sekreteri Turgut Düşova, Şube  başkanı Ercan Yavuz, idari sekreter Ümit Ormancı ile bir araya geldi. Ülkemizde emeğin sorunları ve ekonomik krizin işçilere yansıması üzerinde değerlendirmede bulunan Gürer 15 milyon sigortalı çalışanın 700 bin civarında TİS grevli sözleşme yapabilen sendikalara üye olduğuna işaret ederek örgütlü olmanın gereği ve önemine değinen Gürer asgari ücretin dolar kuru değişiklikle eridiğini, enflasyon dikkate alınarak işçi  ve memur ücretlerinde artış sağlanmasının ihtiyaç olduğunu belirtti.
Ardından Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ni ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, kooperatif başkanı Rahim Kurt, yönetim kurulu üyeleri Ercan Kaya ve Mustafa Balcı ile görüştü. Gürer, Tarımın AKP iktidarları ile tüketildiğini ve Ayçiçek üreticileri gibi tüm üreticilerin artan girdi fiyatları ile yaşadığı mağduriyetin katlandığını ifade ederek “çiftçilere ciddi destek sağlanacak çalışmalar bir an önce sağlanmalıdır” dedi.
 
Lüleburgaz’da sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına yönelik yoğun bir ziyaret trafiği gerçekleştiren Ömer Fethi Gürer’in bir sonraki durağı ise Teksif İş Sendikası oldu. Sendika Başkanı Ali Bayram ile görüşen Gürer, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Özkan, Kristal –İş Sendikası Şube Başkanı Ufuk Yaratan’ı ayrı ayrı ziyaret etti. İşçi ve çiftçiler ile memur, esnaf, emekli sorunlarına değinilen görüşmelerde CHP çözüm önerileri tek tek anlatıldı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kurklaeli Milletvekili Turabi Kayan ile beraberindeki heyet, Lüleburgaz’daki Ziraat Odası Başkanlığını da ziyaret etti. Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Ömer Fethi Gürer burada oda başkanı Mustafa Şener Birgün, başken vekili Merter Kemal emel ve yönetim kurulu üyesi Bayram Kaval ile bir araya gelerek, çiftçi ve üreticilerin yaşadığı sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP heyeti Lüleburgaz ziyaretlerinin ardından Babaeski ilçesine geçti. Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve Büyük  Mandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez ile Babaeski ilçe Başkanı Erol Mutlu  ile görüştü.
AKP, ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR 
CHP milletvekili Gürer, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle gittiği Kırklareli’ne bağlı Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, ülkemizde son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gürer, 16 yıllık AKP iktidarının yanlış ekonomik politikalarının, bugün gelinen noktada Türkiye’yi ekonomik açıdan önemli bir çıkmazın içine soktuğunu belirtti. 
FAİZCİLER VE RANTÇILAR BU DÜZENDEN BESLENİYOR
AKP iktidarının, üretimden uzak ve ithalata dayalı bir politika izlediğini anlatan Gürer, cari açığın büyüdüğünü vurguladı. Gürer, AKP iktidarının, artan ekonomik krizi ‘Dış güçlere’ bağlayarak yetersiz ve sorun üreten ekonomik politikalarının üstünü kapatmaya çalıştığını belirterek, “İşçi, esnaf, çiftçi, emekli, memur, sanayici ve toplumun öneli bir kesimi ekonomik krizden olumsuz etkilenirken, faizciler ve rantçılar bu düzenden besleniyor” dedi. 
CHP’NİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 
CHP Milletvekili Gürer, ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada merkez bankasının bağımsızlığı, sıcak para yönetimi, bütçe dışı uygulamalar, kontrolsüz borçlanma gibi konu başlıklarında CHP’nin hazırladığı çözüm önerilerinden örnekler verdi. Gürer, partisinin ekonomik krizle ilgili çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: “Liyakat yoksa devlette çürüme vardır.  Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmeli, hukukun üstünlüğü ve güvenliği yeniden tesis edilmelidir. Milletvekilleri ve öğrencilerin hapiste olduğu bir ülkede yabancıların yatırım yapması beklenemez. Merkez Bankasının bağımsızlığı tartışılmaz hale getirilmeli, akılcı bir sıcak para yönetimine geçilmelidir. Yolsuzluğun temel kaynağı olan Kamu İhale Yasası mutlaka değiştirilmeli, vergilerin nerelere ödendiğini denetleyen Sayıştay’ın uluslararası standartlara dönmesi sağlanmalı, bütçe dışı uygulamalara son verilmeli, bütçe disiplini sağlanmalıdır. Trump’ın attığı bir tweetle Türkiye’de doların yükseliyor olması burada güçlü bir ekonominin olmadığını gösteriyor. İç politika, dış politika malzemesi haline getirilmemelidir. Kontrolsüz borçlanmanın önlenmesi için anayasal kurallar oluşturulmalı, fakirin sırtına yüklenen bir vergi politikası olmamalıdır…”
ZİYARETLER DEVAM EDECEK
Bu arada CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP heyetinin Kırklareli’ndeki ziyaret trafiği devam edecek. Gürer, sivil toplum kuruluşları, işadamları, sanayiciler, meslek odaları ve sendikaları ziyaret ederek, CHP’nin ekonomik krizle ilgili çözüm önerilerini halka anlatmayı sürdürecek. 
 
 
Editör: TE Bilişim