Kdz. Ereğli TED Koleji’nin bu yıl 12.’si yapılan geleneksel öğretmen sempozyumuna katılan Yazar Süleyman Beledioğlu, organizasyonun önemine dikkat çekerek, düşüncelerini yaygın bir televizyon kanalında anlattı.

Kanal A’da konuşan Beledioğlu görüşlerini şöyle ifade etti:

“Evet efendim şimdi ben bir kez daha söylüyorum, biz üniversite sınav sonuçlarının açıklandığının ertesi günü Ted Üniversitesi’nin Ankara Kızılay’daki yerleşkesinde bir sosyal sorumluluk projesinde görev alıyoruz, orada tercihlerinize yardımcı olacağız ve bize danışmadan asla tercih yapmayın. Şimdi biz geçen hafta Ted Karadeniz Ereğli Koleji’ndeydik. Orada bir sosyal sorumluluk projesi vardı yine. Ve Ereğli geneli öğretmenlere yönelik çok sayıda akademisyen, uzman eşliğinde eş zamanlı sunumlar yapıldı. Çok yüksek bir katılım vardı. Bildiğim kadarıyla 400’ün üzerinde bir rakama ulaşıldı öğretmen sayısında. Ben böyle bir şey görmedim. Yani hakikaten mükemmel bir organizasyondu. Burada alın teri ve yüreğini koyanlar kimlerdi, Ted Karadeniz Ereğli Koleji Başkan Vekili ve bir eğitim gönüllüsü Celal Bozkuş’a ve nezdindeki tüm yönetim kurulu üyelerine gerçekten teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çok yoruldular, çok projelendirmişler, çok düşünmüşler. Ama Alper Demir Müdür Yardımcısı genç dinamik ve bu işe adeta tabiri caizse kafasını koymuş adeta. Başından sonuna kadar süreçte çok üst düzey görev aldı. Funda Makas Müdür Yardımcısı hani güler yüzüyle bizi her gittiğimizde karşılayan ve daha önceki organizasyonda gerçekten başarılı bir organizasyona imza atmıştı. Tabi Devrim Göktuğ müdürlerimizden yine aynı şekilde organizasyonda alın teri döken en azından bizleri karşılayan bizleri motive eden insanlardı. Abdurrahman Tülüce Ted Koleji Müdürü ki kendisi şuanda telefonda bu işe gerçekten yoğun emek veren ve kendini çok iyi yetiştirmiş yöneticilerdendir. Ve görüşlerini alacağız

-        -  Abdurrahman Hocam hoş geldiniz efendim. Nasılsınız hocam iyi misiniz? 

-      -    İyiyim Süleyman Bey siz nasılsınız?

-       -   Çok çok teşekkür ederiz. Ben iyi bir organizasyon yaptığınızı gözlemledim. Gerçekten öğretmenler çok yararlandılar. Bu organizasyondan biraz bahseder misiniz Abdurrahman Bey?

-      -    Süleyman Hocam ben öncelikle teşekkür ediyorum sizlere. Ted Kdz. Ereğli Koleji Ailesi olarak saygı ile selamlıyorum. Bu bizim 10 yıldır başarı ile yürüttüğümüz bir sosyal sorumluluk projesi. Ted Kdz. Koleji Okulları olarak ilçemizde ve yakın çevremizde bulunan tüm okulları ve öğretmenlerini hedeflenen etkinlikler için biz okulumuza davet ettik. Nitelikli öğretimin sadece kendi okullarımızda değil ilçemiz ve çevre geneline de yaylayı ilke edinen okulumuz bu yıl da öğretmen sempozyumunu büyük bir katılım ile gerçekleştirdi. Bu sempozyumda ben öncelikle teşekkür etmek istediğim kişiler vardı ama siz zaten teşekkür ettiniz. 12 yıldır bu sempozyumu düzenleyen bu sempozyumun başlamasına neden olan başta Vakıf Başkanımız Celal Bozkuş’a, Kurucu Temsilcimiz İbrahim Kayhan’a ve diğer yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu ilçemizdeki bizim diğer okullarla yaptığımız eğitim işbirliğidir. Bu sempozyumda 500’den fazla öğretmen aktif olarak katılmışlardır. 9 tane akademisyenimiz sempozyumda görev almış ve 20 ayrı oturumda değişik konularda öğretmenlerimize yararlı olmaya çalışmışlardır. Sizden sonra ilçemizde yaptığımız anketlerde büyük memnuniyet aldık ben bu vesile ile sizlere de teşekkür etmek istiyorum. Bizleri Türkiye ile buluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Ted Kdz. Ereğli Koleji olarak.

-      -    Abdurrahman Hocam gerçekten katılım çok iyiydi geri dönüşümleri de güzel almışsınız. Sonraki yıllarda buna benzer etkinlikleri sürdürecek misiniz? Bu çok başarılı bir etkinlikti çünkü. Örnek bir etkinlikti biz de ekrana getirdik şuanda.

-        -  Tabii. Daha önce biliyorsunuz bunu daha öncede yaptık sizin de katılımınızda Veli Sempozyumu yaptık 29 Kasım’da. Yine önümüzdeki yıllarda da bu etkinliklerimize devam edeceğiz. 13. Ve daha nicelerini yapmaya devam edeceğiz. İlçemizdeki eğitim kurumlarımıza bu sosyal sorumluluk projesinden faydalandırmaya devam edeceğiz. Biz Ted Kdz. Ereğli Koleji olarak eğitimde rekabeti değil işbirliğini önemseyen bir kurumuz. Bu yüzden ilçemizde ki diğer eğitim kurumlarımızı desteklemek bizim bir sosyal sorumluluğumuzdur. Bunu da sizin aracılığınızda paylaşmak istiyorum.

-      -    Evet öncelikle gerçekten ben öğretmenlerim adına da çok sevindim çünkü orada başta Sedat Sever Hocam olmak üzere Türkiye’nin eğitimine damgasını vurmuş akademisyenlerimiz vardı Ankara Üniversitesi’nden çok değerli bir eğitimciydi ve arkadaşlarımız o kadar çok ki şuan isimlerini saymak zor. Sedat Hocamız aklımıza geldi. Bunları öğretmenlerle karşılaştırmak hakikaten bu ülkeye hizmettir. Peki Abdurrahman Hocam son olarak toparlayacağımız konular var mı?

-       -   Ben bu sempozyumda görev alan başta Alper Hocama, Funda Hocama, Devrim Göktuğ Müdürümüze ve diğer görev alan tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Yine bu sempozyumda emeği geçen Vakıf Başkanımız Celal Bozkuş’a, Kurucu Temsilcimiz İbrahim Kayhan’a çok teşekkür etmek istiyorum. Daha nice sempozyumlarda buluşmak dileğiyle diyorum.

-       -   Çok teşekkür ederiz bütün hocalarımıza ve dostlara selamlarımızı iletin lütfen teşekkür ederiz Abdurrahman Bey sağlıcakla kalın.

 

 

Evet efendim tabi Alper Demir genç bir müdür yardımcısı enerjik dinamik sorumluluğunun farkında ciddi ben hani bu sempozyum özellikle oradan gelerek bizim karşımıza getirildiği için özellikle söylüyorum. Biz daima eğitime yüreğini koyan insanlara hakikaten çok saygı duyuyoruz. Bunun için özellikle tekrar biz Ted Ereğli Koleji’nin bütün hocalarına, kurucularına ve vakıf yetkililerine teşekkürlerimizi tekrar tekrar iletiyoruz. “