TED Alanya Koleji'nde DEĞİŞİM BAŞLIYOR!

TED Alanya Koleji “Değişim Başlıyor!” sloganı ile eğitim alanında farklı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. TED Alanya Koleji Eğitim Koordinatörü ve aynı zamanda Ortaokul-Lise Müdürü olan Kâmil Okuroğlu’na eğitim yaklaşımlarını ve değişimi sorduk.

TED Alanya Koleji'nde DEĞİŞİM BAŞLIYOR!

TED Alanya Koleji “Değişim Başlıyor!” sloganı ile eğitim alanında farklı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. TED Alanya Koleji Eğitim Koordinatörü ve aynı zamanda Ortaokul-Lise Müdürü olan Kâmil Okuroğlu’na eğitim yaklaşımlarını ve değişimi sorduk.

03 Haziran 2016 Cuma 00:01
TED Alanya Koleji'nde DEĞİŞİM BAŞLIYOR!
TED Alanya Koleji “Değişim Başlıyor!” sloganı ile eğitim alanında farklı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. TED Alanya Koleji Eğitim Koordinatörü ve aynı zamanda Ortaokul-Lise Müdürü olan Kâmil Okuroğlu’na eğitim yaklaşımlarını ve değişimi sorduk.

*TED Alanya Kolejinin eğitim anlayışı ve onu diğer okullardan farklı kılan özellikleri nelerdir?
Öğrencinin akademik başarısını, yabancı dil becerisini, sosyal etkinleri sürdürebilme becerisini, duygusal zekâsını eş zamanlı olarak geliştirmeyi hedefliyoruz. Mezun olduktan sonra, akademik başarısıyla bir üst kuruma hazır ve yaşam hedefine yaklaşmış olan öğrencinin yabancı dil becerisi onun kültürlerarası etkileşimini, çok yönlü düşünmesini, farklı yönde bakmasını sağlıyoruz. Birçok aktiviteyi tanıyarak en az bir spor veya sanat dalında etkinliğini sürdüren, özgüveni gelişen öğrenci; okulda öğrenciler ve öğretmenler arasında iletişim ve yaşam tarzı ile de duygusal zekâsını geliştirmektedir. Bilgiyi öğrenmenin ötesinde düşünceleri anlama, görüş bildirebilme, ön görme, kendini tanıma, farklılıkları görebilme becerileri de duygusal zekânın gelişimiyle sağlanır.

*TED Alanya Koleji “Değişim Başlıyor!” diye kamuoyunda büyük bir kampanya başlattı. Bu değişimi biraz açar mısınız?
Dünya değişiyor. Eğitim Bilimleri ve teknoloji hızla değişiyor. İhtiyaçlar ve beklentiler değişiyor. Bu değişim içinde eğitim ihtiyaçları ve sizlerin eğitimden beklentileri de gün geçtikçe değişiyor. Bu çerçevede; TED Alanya Koleji olarak velilerin beklentilerini doğru algılayarak uygun modelleri hayata geçiriyor; kendimizi sürekli güncelliyoruz.
Son yıllarda eğitimciler, mimarlar ve araştırmacılar okulların mimari tasarımının çocukların davranışlarını büyük ölçüde etkilediğini ortaya koymuşlardır. Colorado Üniversitesinden Psikoloji Profesörü James Banning; “Biz binalara şekil veriyoruz, onlar da bize.” diyerek fiziksel çevrenin bireylerin davranışlarını oluşturmada ne denli önemli olduğunu; iyi tasarlanmış bir fiziksel alanın çocuk için daha çekici olduğunu ve çocukların fiziksel alana olan olumlu duygularını okul, öğretmen ve arkadaşlarına yansıtabildiğini bilimsel olarak ortaya koymuştur.
Anaokulumuzun dış cephesi, koridorları, sınıfları ve ortak yaşam alanları özgün bir mimari ile bu amaçlar doğrultusunda tamamen yenilenecektir. Sınıf içinde bulunan tüm eğitsel araçlarımız Nienhuis ve Dusyma gibi uluslararası okul öncesi materyalleri ile değiştirilecek ve tümüyle yenilecektir.
Uluslararası standartlarda “Bilim Ve Sanat Sokağı” yapılacaktır. Yapılacak olan Bilim Ve Sanat Sokağı’nda Fen Ve Teknoloji Laboratuvarı, özel olarak tekrar tasarlanacak 3 Boyutlu Eğitim Teknolojileri Sınıfı, Apple Imac Eğitim Teknolojileri Laboratuvarı, Resim Atölyesi ve Teknoloji Tasarım Dersliği yer alacaktır.
Alanya’ da ilk ve tek olacak uygulamada İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerimiz IMAC eğitimleri ile ileri Apple uygulamalarına Apple uzmanlarının yönlendirmeleri ile başlangıç yapacaklar. Apple Teknolojisi ile Yabancı Dil Eğitimi ve diğer tüm temel ders eğitimlerinin yanı sıra Bilişim Teknolojileri, Dijital Kitap Yazımı, Uygulama Yazılımı, Görsel Sanatlar, Müzik Prodüksiyon, WEB tasarım ve Medya Tasarım gibi alanlardaki yaratıcılıklarını en ileri seviyeye taşıyarak çalışmalarını hayata geçirme şansı yakalayacaklardır.

*TED Koleji öğrencilerini diğer öğrencilerden ayıran özellik nedir?
Öncelikle yabancı dil eğitimine çok önem veriyoruz. Yabancı dil programı TED Genel Merkezindeki uzmanlar tarafından hazırlanmış ve Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanmış ilk ve tek programdır. Biz k12 okuluyuz, yani anaokulundan 12.sınıfa kadar yatay ve dikey koordine edilen bir müfredat programımız var. Anaokulunda başlayan İngilizce eğitimi tüm aşamalarda ölçme değerlendirme birimi ve TED Genel Merkezinin yaptığı sınavlar ile süreç değerlendirilmektedir. Bu yıl yabancı dil saatlerimizi daha da artırarak 5.sınıflarda 16 saate ve lise 9.sınıflarda 14 saate çıkardık.
Öğrencilerimiz, uluslararası dil sertifika sınavlarına yönlendirilir ve bu sınavlarda başarı sağlayabilmeleri için ders içi-ders dışı hazırlık ve pekiştirme çalışmaları yürütülür. Bu bağlamda; TED Alanya Koleji öğrencileri, yaş ve düzeylerine uygun olacak şekilde İngilizce alanında Cambridge University; Starters, Movers, Flyers, SLEP, IELTS testleriyle KET, PET, FCE; Almanca alanında ise Goethe Institüt; Goethe-Zertifikat A1 (Fit in Deutsch 1), Goethe-Zetifikat A2 (Fit in Deutsch 2), Goethe-Zetifikat B2 (Zetifikat Deutsch) sınavlarına yönlendirilmekte ve katılacakları hedeflerine uygun sınava hazır hale getirilmektedirler. Böylelikle öğrencilerimizin ulusal sınırların dışında da deneyimler kazanmaları ve yurt dışında yüksek öğrenim görmelerine olanak tanıyabilecek uluslararası geçerliliği olan sertifikalar edinmeleri sağlanmaktadır.
Analitik düşünceyi destekleyen ve duygusal zekâyı geliştiren “Okul Sonrası Programlarımız”, öğrencilerimizin sanatsal ve sportif yönlerini geliştirmek amacıyla okul eğitimini destekleyici çalışmalardan oluşmaktadır. Öğretim yılı içerisinde kademelere göre satranç, masa tenisi, piyano eğitimi, keman eğitimi, orkestra ve koro çalışması,  basketbol, voleybol, yüzme, TÜBİTAK, Model Birleşmiş Milletler (MUN ve JMUN), halk oyunları ve Türkçe, İngilizce tiyatro çalışmaları yapılmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir."


*Yıllardır rayına oturtulamayan, sürekli değiştirilen, bazı tanımlamaları sistemsizlik olarak yapılan eğitim sistemimiz için neler söylersiniz?
Çok genç bir nüfusumuz var. Gençlerimizi ülkemizin gerçek gereksinimlerine göre eğitip eğitmediğimiz sorgulanmalı. Hangi alanda uzmana, hangi alanda ara elemana ihtiyaç olduğu konusunda ayrıntılı bir çalışma yapılmalı. Nitelikli ve planlı bir eğitim, bütün sorunların çözümünü oluştururken bunun tersi ülkemizin sorunlarının giderek büyümesine yol açıyor. Biz, TED Alanya Kolejinde tüm öğrencilerimizin değişik alanlardaki ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkararak, sahip oldukları potansiyeli en son noktaya kadar kullanmalarına olanak tanıyacak bir eğitim almaları için çalışıyoruz.
Biz çocuklarımızı bilinçsiz bir yarışın içine sokmaktan kaçınıyoruz. Kolejimizde eğitimin temel amacı, öğrencilerimizi yurtiçinde ve yurtdışında iyi üniversitelere yerleştirmekten öte, öğrenciyi seçtiği bu üniversitelerde başarılı olabilecek bir biçimde eğitmek.

- HABER MERKEZİ
Son Güncelleme: 03.06.2016 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81