Ekonomi

TBMM’ye sunuldu: Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatılacak!

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM’ye sunuldu. Teklifte kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasına ilişkin düzenlemede yer alıyor. Buna göre; , kısa çalışma ödeneğinin süresi sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak uzatabilecek.

AK Partili Milletvekillerinin imzasını taşıyan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM’ye sunuldu. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren teklif kapsamında, iş gücü piyasasında normalleşme sürecinin hızlandırılması, Kovid-19 salgını gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmesini engelleyen uygulama ile kısa çalışma uygulamasının uzatılması, Soma’daki maden işçilerinin kıdem tazminatlarının ödenmesine ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

Kısa çalışma ödeneği uzatılacak

Teklifin onaylanması ile Cumhurbaşkanının kısa çalışma başvurusunu 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatma yetkisi genişletiliyor. Salgın nedeniyle yapılacak bu düzenleme ile Cumhurbaşkanı 31 Aralık 2020 tarihi korunarak, kısa çalışma ödeneğinin süresini sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak uzatabilecek.

Ayrıca, kısa çalışma ödeneğinden yersiz yararlandığı tespit edilen yararlanılan destek tutarı işverenden gecikme cezası ve gecikme zammı ile birlikte tahsil edilecek.