hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de 15 Temmuz tartışması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Meclis Genel Kurulu'ndaki 23 Nisan oturumunda 15 Temmuz gerilimi yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Binali Yıldırım o gece Ilgaz Tüneli'ne saklandı" sözlerine, Başbakan sert yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM'nin 98'inci yıldönümü oturumu Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından gergin devam etti. Kılıçdaroğlu'na yanıt vermek amacıyla söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın "Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kaldı" cümleleri üzerine Meclis'te gerginliğin düzeyi arttı. AK Parti Grup Başkanvekili'nin sözlerine yanıt veren Özgür Özel'in konuşması üzerine Başbakan Binali Yıldırım da söz alarak tartışmaya dahil oldu. 

    Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri gerginlik yarattı

    "Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesini Ilgaz Tüneli'nde geçirdi"

    CHP'li Özgür Özel, "Sayın Genel Başkanımız bize TBMM'ye gitme talimatını vermiş kapalı olan havayolu nedeniyle Ankara'ya ulaşamamıştır. 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda İstanbul Vali Yardımcısı ve İstanbul Emniyet Müdürü'nün kayıt altındaki tutanakları ortaya koymaktadır ki dönemin AK Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım, Tuzla'daki evine bırakılmış, tankların Tuzla'ya hareket ettiği vehmi üzerine Tuzla'dan ayrılarak bilinmeyen bir yöne doğru yola çıkmış, jandarmanın çakarları görüldüğünde Ilgaz Tüneli'ne saklanmış, geceyi Ilgaz Tüneli'nde geçirmiştir" dedi. 

    Kılıçdaroğlu ile Temel Karamollaoğlu görüştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binali Yıldırım'dan sert yanıt

    Özgür Özel'in konuşması üzerine söz hakkı alan Başbakan Binali Yıldırım ise sert konuştu. Binali Yıldırım, "Sayın Başkan değerli milletvekilleri Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yıldönümünda daha Meclise yaraşır bir toplantıyı arzu ederdik. Ana muhalefet partisinin hatibi şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur. O gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin Başbakanı alçakları vurun demiştir. Bu mücadeleyi vermiştir" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow