TBMM'de AKP şiddeti tam gaz devam ediyor

TBMM'de Anayasa görüşmelerinin ikinci tur görümeeri dün kaldığı yerden devam etmek üzereyken kendisini kürsüde mikrofona kelepçeleyen Ankara bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka'nın yaklaşık bir buçuk saat süren protestosunu sonlandırmak için AKP'li kadın vekiller şiddet uyguladı.

MAYMUNCUĞU BAKAN SOYLU VERDİ İDDİASI

Nazlıaka'nın eylemi sırasında TBMM Genel Kurul çalışmalarına ara verildi. Bu sırada Nazlıaka'nın yanına gelen AKP'li İlknur İnceöz, İçişleri Bakanı Soylu'nun verdiği iddia edilen maymuncukla kelepçeyi açmak istedi başaramayınca, tornovidayla kelepçeyi mikrofondan ayırarak kürsüyle bağlantısını kesti.

Müdahale sırasında AKP'li Gökçen Özdoğan Enç'in ittiği Şafak Pavey yere düştü ve kol protezi çıktı. Enç, HDP'li Burcu Çelik'i de saçından çekerek yere düşürdü. TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da müdahale sırasında göğsüne darbe alarak yaralandı.

KELEPÇEYİ KULİSTE POLİS ÇIKARDI

Salonda AKP'lilerin uyguladığı şiddetle yaşanan kargaşa ve arbede sonrası kulise çıkarılan Aylin Nazlıaka'nın mikrofondan çıkarılan ancak bileğinde kalan kelepçe TBMM'de görevli polis memurlarınca çıkarıldı.

Nazlıaka yaptığı açıklamada, “Tartaklandım ama hiç önemi yok. Bir kişinin mağdur olması hiç önemli değil. 80 milyon mağdur oluyor ve şu anda Cumhuriyet elden gidiyor. Üzücü olan bana bu hareketi yapan AKP’nin kadın milletvekilleri" dedi.

AMAÇ MHP'LİLERİN DİKKATİNİ ÇEKMEKTİ

Bağımsız milletvekili olduğu için kendisine söz hakkı verilmediğini belirten Nazlıaka yaşananları şöyle anlattı:

"Ben bu eylemi MHP milletvekillerine seslenmek için yaptım. Umarım amacıma ulaşmışımdır. Eğer bir iki oy bile MHP’den düşük çıkarsa ben bunu büyük bir mutluluk olarak adledeceğim. Ama üzücü olan şudur bugün bu yapılmaya çalışılan adına anayasa değişikliği denilen ama gerçekte rejim değişikliği olan bu yasa bire bir Meclis’in kapısına kilit vurmaktır. Ben de bunun için isyan ettim.O yüzden kürsüye kilit vurarak tavrımı koymak istedim”

Nazlıaka, referanduma gidilmesi durumunda demokratik bir ortamda eşit koşullarda bir seçim süreci olmayacağını vurgulayarak, anayasa değişikliğine destek veren Bahçeli'ye seslenmek , MHP milletvekillerinin dikkati çekmek istediğini söyledi.

İNCEÖZ'ÜN MÜDÜHALESİ

Aylin Nazlıaka kendisine yönelik müdahalesini de şöyle aktardı:

“Arkadan kim olduğunu bilmediğim biri beni sardı ve kollarımı tuttu. İlknur İnceöz, önce maymuncukla kelepçeyi açmaya çalıştı. Sanırımı tutup fırlattım. Açamadı. Ancak kendisine tornavida verdiler. Mikrofonun üst kısmını çıkardı ve kelepçeyi çıkardı. O sırada ciddi bir arbede oldu. Kolumu çok sert çektiler. Omzumla ilgili acı duydum. Bireysel yaşadığımız acıların hiçbir anlamı yok. Vatan elden gittikten sonra. Şov amaçlı yapılmış bir şey değil. MHP milletvekillerine ulaşmak için yaptım”

Nazlıaka saldırı anlarını şöyle anlattı:

HDP'li kadın milletvekilleri de Nazlıaka'nın etrafında çember oluşturdu. Bu esnada HDP'li Pervin Buldan yaralandı. Pervin Buldan'ın yere düşmesinin ardından kalp ritminde problem yaşadığ belirtildi.

milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235435-1.milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235436-1.

milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235429-1.milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235430-1.milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235431-1.milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235432-1.

PAVEY: BUNLAR AYAK İZLERİ

AKP'li kadın vekillerin saldırısını engellemeye çalışan CHP Milletvekili Şafak Pavey yere düştü.

AKP'li kadın milletvekili Enç'in genel kurul salonunda iterek yere düşürdüğü Şafak Pavey'de yaşananları şöyle anlattı:

"AKP’li Enç, HDP milletvekili Burcu Çelik Özkan'ın üstüne çıkmaya çalıştılr. Bana da önce vurmaya kalktı ve sonra ittiler. Bize müdahale edince Meral Danış Beştaş araya girdi. O sırada Pervin Buldan’a da tekme atılmış. Milletvekilinin söz hakkını kullanmasından daha doğal ne olabilir. Bu saldırı sadece anayasa geçtikten sonra yapılacakların ayak izlerini gösteriyor. Bu saldırının anlamı budur. Rejim değişikliği için gözleri dönmüş durumda, hepimize saldırdılar"

milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235433-1.milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235434-1.

AKP'li kadınların saldırısında CHP Denizli milletvekili Melike Basmacı'nın da kolu incindi.

tbmm-de-akp-siddeti-tam-gaz-devam-ediyor-235460-1.

Nazlıaka'dan Pavey'e ziyaret

Aylin Nazlıaka, Meclis'teki kavgada protez kolu çıkan Şafak Pavey'i ziyaret etti. Nazlıaka daha sonra sosyal medya hesabından, " Hastanede Şafak Pavey ile birlikteyiz. Merak edenlere; iyiyiz. Kadını kadına kırdıran bu zihniyet bu ülkeye Başkanlık ile ne getirebilir?" tweet'ini attı.

tbmm-de-akp-siddeti-tam-gaz-devam-ediyor-235481-1.

Verilen aranın ardından oturum tekrardan açıldı. Ancak CHP'li ve HDP'li vekillere yönelik, AKP'li Elitaş tarafından saldırıyı gerçekleştiren AKP'li kadın vekillerin de hastaneye kaldırıldığı ifade edilince tartışma yeniden alevlendi.

milletvekili-nazliaka-kendisini-kursuye-kelepceledi-235443-1.

Tartışma bu defa CHP'li Engin Altay ile AKP'li Özcan Ulupınar arasında yaşandı. Oturuma ara verilince kavga önlendi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ve HDP'li Pervin Buldan'a saldırdığı esnada yaralandığı iddia edilen AKP'li vekil Enç hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından ise hızlı bir şekilde Meclis'e geri döndü. Enç, Meclis'e döndükten sonra, "Doktor izin vermedi, 'çıkamazsın' dedi. İmza atarak çıktım risk alarak, oyumu kullanmak için, tekrar hastaneye gideceğim" dedi.

tbmm-de-akp-siddeti-tam-gaz-devam-ediyor-235462-1.