Altan Kutucu
Altan Kutucu

TBL’de ilkyarı bitti…

Türkiye Basketbol Ligi’nde ilkyarı maçları kadrolara bakınca sürpriz bir takım Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un liderliği ile noktalandı. 12 galibiyet alan liderde Neal ve Riley ön plana çıkarken Türk oyunculardan Sercan ve Utku’nun katkıları önemliydi. Bu başarılı ilkyarı performansı nedeni ile genç koç Alkım Ay’ı da tebrik etmek lazım. Zira takımda topu paylaşan ve oyuna katkı veren oyuncu sayısı bir hayli fazla 2. devre maçları muhakkak çok daha zorlu geçecek ancak Fethiye’nin Süper Lig’de olma heyecanının basketbolumuza bir renk getireceğinden kuşkum yok. Liderin hemen ardında 11 galibiyetli Petkimspor var. Geçen yılın şampiyon koçu Arda Vekiloğlu yönetimindeki Petkim aslında ligin en iyi kadrosuna sahip ve Süper Lig için en kuvvetli aday. Kenarda oturan oyunculardan bir takım kurulsa yine iddialı olacak bir kadrosu olan Petkim uzun maraton sonunda 1. olarak direkt Süper Lig’e çıkar diye düşünüyorum. Rembert, Hakan ve Recep çok iyi oynadılar.

Entresan bir şekilde 3. sıra ile 8. sıra arasında 6 takımını 9’ar galibiyeti var, ligin ikinci bölümünün çok çekişmeli ve kıran kırana geçeceği ortada. Bu takımlar arasında ilimizin başarılı ve sempatik takımı Final Gençlik de yer alıyor. Yabancı oyuncusu Veal’ın tek başına sürüklediği bir takım görüntüsünde olan Final için Veal’ın sağlığına dua etmek ikinci yarı için olmazsa olmaz olarak ortaya çıkıyor. Bu 6 takım içinde yukarıya oynamaya aday iki takım bana göre tecrübeli koçu Özhan Çıvgın ve tecrübeli oyuncuları ile Akhisar ve yine tecrübeli ve genç oyunculardan harmanlamış kadrosu ile Balıkesir bir adım öne çıkıyorlar. Bu arada bu 9 galibiyetli takımlar arasında yer alan yabancısız ve kendi yetiştirdiği gençleri ile bu mücadeleyi veren Bandırma Kırmızı takımı da kocaman bir alkışı fazlasıyla hak ediyor. Ancak bu ligde yabancı oyuncu seçimleri takımları bir anda iddialı konuma getirebiliyor, bunun en somut örneği 8 galibiyet ile hemen 9. sırada bulunan çok iyi kadrosu olan ancak yabancılardan istediği katkıyı alamayan (değiştirmekte bana göre çok geç kaldılar) Konyaspor takımı, deneyimli menajer ve antrenörü ile değiştireceği yabancıların kalitesi Konyaspor’u ligin 2. bölümünde bir anda Süper Lig adayı haline getirecektir. Düşme potasında ise Anadolu Basket, Samsun, 1881 Düzce ve Budo Gemlik arasında kıyasıya bir mücadele olacak.

Ligin istatistik liderlerine bir bakarsak: Sayı: 1-Tarrant JR (Mamak) 29.64, 2-Veal (Final) 26, 3-Watkins (Budo Gemlik) 24.80 ilk üç sıradalar. Ribaunt: 1-Porter (Düzce) 10.85, 2-Ercan Osmani (B.Kırmızı) 10.73, 3-Goodwin (Konyaspor) 10.31 ile ilk üçteler. Asist: 1-Neal (Fethiye) 8.33, 2-Mack (Balıkesir) 8.07,3-Veal (Final) 7.73 ile ilk üç sırada. Verimlilik: 1-Veal (Final) 30.07, 2- Tarrant JR (Mamak) 28.18, 3-Mack (Balıkesir) 25.53 verimlilik ile ilk üç sırayı oluşturuyorlar.

Ligin ikinci bölümünde tüm takımlara başarılar dileyerek, basketbolseverlerin de zevkli ve heyecanlı maçlar izlemelerini umuyorum.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X