'TBB Başkanı Av. Feyzioğlu'nun yanındayız'

GÜNDEM 16.03.2017 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2659+ kez okundu.
 

'TBB Başkanı Av. Feyzioğlu'nun yanındayız'

Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu,...
...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün bazı televizyon kanallarında gerçekleştirilen söyleşisinde, Avukatların ve Baroların çatı örgütü olan Türkiye Barolar Birliği’nin Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nu hedef alan açıklamalarını kabul edilemez bulduklarını söyledi.Başkan Uzunalioğlu, "Kamuoyunca da bilindiği üzere, anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulacağı bir süreçten geçiyoruz. Yine bilindiği üzere, Anayasalar, hukuk biliminde bir ‘toplumsal sözleşme’ olarak kabul edilmektedir. Anayasaların bu özelliği göz önüne alındığında bu sürecin, karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde, her bir düşüncenin özgürce ve eşit biçimde ifade edileceği bir ortamda geçmesi ve kamu otoritesi tarafından buna olanak sağlanması gerekir iken bunun olmadığı, aksine salt bir tercihe propaganda olanağının sağlandığı, diğer tercih sahiplerinin akıl almaz biçimde suçlandığı ve hedef gösterildiği, kısıtlandığı, baskılandığı herkesçe gözlemlenmektedir. ‘Toplumsal Sözleşme’ olan Anayasa ve anayasa değişiklikleri hakkında, hukuk ve demokrasi çerçevesinde her bir yurttaşımızın düşüncesini ifade etmesi gerekir. Bu hem bir hak, hem de bir ödevdir. Bu bağlamda, ‘hak arama özgürlüğü’ kapsamında bağımsız savunmanın temsilcisi Avukatların üst çatı örgütü ve bir hukuk kurumu olan Türkiye Barolar Birliği’nin (ve tabii Baroların) ve onun Saygıdeğer Başkanının, bu konuda düşüncelerini ifade etmesinden daha doğal bir şey olamayacağı açıktır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere, bu TBB’nin ve Baroların hakkı olduğu gibi aynı zamanda ödevidir. Daha da vahimi, halen yürürlükte olan Anayasaya göre ‘tarafsız’ olması zorunlu Sayın Cumhurbaşkanının, TBB Başkanı Sayın FEYZİOĞLU’na yönelik sözleri ile hem şahsi olarak kendisinin sadece ‘evet’ diyenlerin/diyeceklerin cumhurbaşkanı olduğunu, hem de Cumhurbaşkanlığı makamının kurumsal olarak da ‘evet’ diyen/diyecek olanlara açık bir devlet kurumu olduğunu dile getirmektedir. Bu söylem hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.  
Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu,...
...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün bazı televizyon kanallarında gerçekleştirilen söyleşisinde, Avukatların ve Baroların çatı örgütü olan Türkiye Barolar Birliği’nin Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nu hedef alan açıklamalarını kabul edilemez bulduklarını söyledi.
Başkan Uzunalioğlu, "Kamuoyunca da bilindiği üzere, anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulacağı bir süreçten geçiyoruz. Yine bilindiği üzere, Anayasalar, hukuk biliminde bir ‘toplumsal sözleşme’ olarak kabul edilmektedir. Anayasaların bu özelliği göz önüne alındığında bu sürecin, karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde, her bir düşüncenin özgürce ve eşit biçimde ifade edileceği bir ortamda geçmesi ve kamu otoritesi tarafından buna olanak sağlanması gerekir iken bunun olmadığı, aksine salt bir tercihe propaganda olanağının sağlandığı, diğer tercih sahiplerinin akıl almaz biçimde suçlandığı ve hedef gösterildiği, kısıtlandığı, baskılandığı herkesçe gözlemlenmektedir. ‘Toplumsal Sözleşme’ olan Anayasa ve anayasa değişiklikleri hakkında, hukuk ve demokrasi çerçevesinde her bir yurttaşımızın düşüncesini ifade etmesi gerekir. Bu hem bir hak, hem de bir ödevdir. Bu bağlamda, ‘hak arama özgürlüğü’ kapsamında bağımsız savunmanın temsilcisi Avukatların üst çatı örgütü ve bir hukuk kurumu olan Türkiye Barolar Birliği’nin (ve tabii Baroların) ve onun Saygıdeğer Başkanının, bu konuda düşüncelerini ifade etmesinden daha doğal bir şey olamayacağı açıktır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere, bu TBB’nin ve Baroların hakkı olduğu gibi aynı zamanda ödevidir. Daha da vahimi, halen yürürlükte olan Anayasaya göre ‘tarafsız’ olması zorunlu Sayın Cumhurbaşkanının, TBB Başkanı Sayın FEYZİOĞLU’na yönelik sözleri ile hem şahsi olarak kendisinin sadece ‘evet’ diyenlerin/diyeceklerin cumhurbaşkanı olduğunu, hem de Cumhurbaşkanlığı makamının kurumsal olarak da ‘evet’ diyen/diyecek olanlara açık bir devlet kurumu olduğunu dile getirmektedir. Bu söylem hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.