Türkleri topraklarından sürgün etmelerine rağmen;
ve o topraklar,
kırk yıl Rus idaresinde kalmasına rağmen;
Ruslar;
“Ey Ermeniler bize bu kadar yardım ve yataklık yaptınız. Artık burada Osmanlı idaresini yıktık. Hüküm bizde. Alın şurası sizin olsun kurun bir devlet” demedi.
Küçük bir muhtariyet bile vermedi.
Ne yazık ki bu hareketler bile Ermenilerin gözünü açmadı. Rusya ve Avrupa bizi kullandı
ve işi bitince, ittir etti demeyi akıl edemediler. Hala da akıl edemiyorlar.
Bizi kullanıp, yerimizden yurdumuzdan ettirdiniz diye Rusya’ya Amerika’ya, Fransa’ya düşmanlık etmeleri gerekirken; isyan ettikleri, vahşetle canına kıydıkları, Türklere kin tutuyorlar. (Burada aklı başında sağduyulu Ermeni vatandaşlarımızı tenzih ederim. Bu tuzakları fark edip, Türklere ihanet eden biziz, hatalıyız, bizi kullandılar diyen ve Türklerden özür dileyen Ermenileri saygıyla anıyorum)
*
GELELİM 1,5 MİLYON ERMENİ ÖLMESİ YALANINA:
Dikkat ederseniz geçen haftalarda bu sütunlarda yayınlanan “24 NİSAN DÜNYA ERMENİLERİ YALAN SÖYLEME GÜNÜ” başlıkla yazımda bir harita yayınlamıştım. Onu hatırlayın lütfen.
-1- Birinci yalan 1,5 milyon Ermeni ölmesidir. Rusya, Fransa, Ermenistan, Amerika, İngiltere, Ermenistan ve Osmanlı arşivlerinde 1910-1920 arası Ermeni nüfusu 1100.000-1400.000 arasında değişmektedir. Keza, Koverk Arslanyan, Dr.Johannes Lepsius, Francis de Presence, Patrik Nerses Varjabedyan, Zarceski gibi Fransız ve İngilizlerin yaptığı araştırmaya göre ortalama Ermeni nüfusu 1400.000 civarındadır. En fazla gösteren Koverk Aslanyan 1.800.000 diyor; Patrik Nerses Varjabedyan 1.150.000 diyor.
En sağlam ve doğru kayıt ise Pro.Dr. Kemâl H.KARPAT’ın tamamen arşivlere dayanan kitabında mevcuttur. Irak, Suriye, Filistin, Mısır dâhil bütün Ermeni nüfusunu yazmıştır. (Kaynak: Pro.Dr.Kemâl H.KARPAT- (1830-1914) Osmanlı Nüfusu-Timaş Yayınları 2010)
1.161.169 Ermeni
67.838 Katolik
65.844 Protestan
1294,851 TOPLAM (Irak,Suriye Filistin, Trablusgarb, Kudüs dâhil)
Gördüğünüz gibi Anadolu Ermenileri elbette bundan daha azdır. Hepsi ölmediğine göre ki bunu kitaplarımızda arz ettik, 1,5 milyon Ermeni ölmesi şuursuzca bir yalan, iğrenç bir iftiradır.
*
Şimdi lütfen düşünün:
-a-Tahminen ve yaklaşık, 500,000 Ermeni, Rusya’nın 1877 de işgal ettiği (A) bölgesinde hâkim, silâhlı ve sağ ise:
-b- 430,000 Ermeni 1915 de Suriye’ye tehcir edilmiş ise;
-c- 150.000 Ermeni hiçbir yere gitmemiş ve yerinde kalmış ise; toplam ve 1.080.000 Ermeni 1915 yılında sağ demektir.
*
BİR KERE ŞUNU AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN;
1877-1917 arası Rus yönetiminde bulunan takriben 500.000 Ermeniden bir tek kişi dahi ölmedi ve ölmesi de mümkün değildi. Burada Türkler esir idi. Bu bölgede ölenler ve topraklarından sürülenler Türkler idi. Toplam rakam dört milyon idi. 45 sene içinde 400.000- 500.000 ne düştü.
*
ERMENİLER NEREDE ÖLDÜ? NİYE ÖLDÜ?
Bu konuya girmeden Ermeniler nerede ne yaptı ona bakalım.
-a-1914 Eylül ayında I.Dünya Savaşı çıktı.
-b-Ermeniler zaten Ruslarla tam bir işbirliği içinde idi. I. Dünya Savaşı ile Osmanlıların tamamen yıkılacağına inanarak “YA ŞİMDİ YA HİÇBİR ZAMAN” anlayışı ile bütün şehirlerde toplu olarak sivil Müslim halka saldırıp imha hareketine giriştiler.
-c-Rus, Fransız, İtalyan ordusuna gönüllü olarak yazılıp resmen Rus ve Fransız asker elbisesi giyerek Osmanlı Ordusu ile bizzat savaş yaptılar. Yani Türkleri öldürdüler.
-d-(A) Bölgesinde hâkim ve silâhlı olarak yaptıklarını yazdık. (B) Bölgesinde yaşayan Ermeniler (A) Bölgesinden aldıkları destek ile (B) Bölgesinde tam mânâsıyla katliam ve soykırıma kalktılar. Kürt elbisesi giyip Türkmen köylerini bastılar. Türkmen elbisesi giyip Kürt köylerini bastılar. Toplu imha hareketleri yaptılar.
-e- 1914 de I.Dünya Savaşı başlamıştı ve 1915 tarihinde Türkler 11 cephede savaş halinde idi. İtilaf Devletleri 1915 de 460 gemi ile Çanakkale boğazına dayanmıştı. 1915 yılında her gün sadece ve sadece Çanakkale’de 8350 Türk askeri ölmekte idi. Boğaza asker yetiştiremez halde idik. Bildiğiniz gibi Miralay Mustafa Kemâl Bey askerlerine “ölmeyi” emrediyordu. Silâh ve cephanemiz boldu da keyfinden mi askerlerine “ÖLÜN” diyordu?
-f-Dünyanın beş büyük devleti (Düvel-i Muazzama) 11 cepheden deli gibi saldırıyordu.
-g-Türklerin can derdinde olduğu, böylesine müthiş ve zor durumda olduğu böyle bir ortamda BİN YILLIK DOSTUMUZ ERMENİ BİZİ SIRTIMIZDAN, BAĞRIMIZDAN, PAÇAMIZDAN vuruyordu. Düşmanla işbirliği yapmakta öylesine coşkulu idi ki artık Osmanlı bitiyordu ve bağımsız Ermeni Devleti kurmaya bir adım kalmıştı. Böyle inanıyordu.
-h-Ermeniler, asker giyimlisi, eşkıyası hepsi toptan ve şuursuzca tam bir imha hareketi içinde idiler. Osmanlı ordusunu bunaltıyorlar, cephe savaşını önlüyorlar, sivil halkı kâmilen imha ediyorlardı.
-ı- Devlet acz içinde ve halk fakr ü zaruret içinde perişan idi. Her evden en az üç erkek askerde idi. Müslim halk bağında, bahçesinde ve tarlasında çalışacak erkek bulamıyordu. Tarım dahi bitmiş vaziyette idi.
-i- Türk silahlı kuvvetleri büyük devletler ile savaşmak için Almanlardan silâh bekliyordu. Gelmezse savaşacak gücü yoktu.
*
ŞİMDİ ÖNEMLİ BİR SORUNUN ZAMANI GELDİ:
Soru bir:
Osmanlı Devleti bu derece acz içinde iken 1,5 milyon gibi korkunç bir insan kütlesini nasıl ve neyle ve ne kadar zamanda öldürebilir? (ki o insanlar büyük devletler tarafından korunuyor ve silâh yardımı yapılıyor)
Ermenilerin eli armut mu topluyor?

(SÜRECEK)